Hjem Nyheter Norge Frisørsalong nekter menn adgang

Frisørsalong nekter menn adgang

0

HYKLERI En mann i Bærum ble nektet adgang til en frisørsalong. Årsaken er, ifølge eieren, at muslimske kvinner tar av seg hodeplagget i lokalet.

burkawomen

Det var på Sofias frisør i Sandvika, at mannen ble nektet adgang. På sin Facebook-profil beskriver han telefonsamtalen:

I går ringte jeg frisøren som reklamerte med hårklipp barn 100 kr. Fikk info om at jeg ikke kunne være der for jeg er mann. Det er jo damer med hijab som ikke ønsker menn der, kun barn under 13 år.

Den iranske eieren av frisørsalongen i Sandvika bekrefter at de ikke slipper inn voksne menn fordi mange av kundene bruker hijab, som de tar av i salongen. Bare barn og kvinner har adgang. Frisørsalongen har en plakat i oppgangen om at det er adgang forbudt for menn.

– Jeg har bare utenlandske kunder fra land som Somalia, Pakistan og Afghanistan. Det er få norske som kommer, og jeg må tenke på forretningen min, understreker frisøren overfor avisen Budstikka.

Ifølge Likestillings- og diskrimineringsombudet er de kritisk til praksisen som kan vise seg å være ulovlig, likevel har ikke saken fått særlig oppmerksomhet i media.

Saken er interessant og viser dobbelmoralen i samfunnet ettersom en norsk frisør på Vestlandet ble hengt ut i landsdekkende media og truet med demonstrasjoner fra den «antirasistiske» svindelgruppen SOS rasisme etter at hun nektet å tilby sine tjenester til en norsk muslimsk kvinne som bar hijab. Frisøren har i ettertid også blitt dømt og saksøkt for diskriminering på grunn av hendelsen.

Kilde:
Frisørsalong nekter menn adgang

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg