Hjem Nyheter Norge Frykter mer “rasisme” etter Donald Trump vant valget

Frykter mer “rasisme” etter Donald Trump vant valget

LØGNPRESSEN VG har intervjuet et svart amerikansk par som begge påstås frykte «rasisme» som følge av at Donald Trump vant presidentvalget.

vg_rasisme

Schibstedt-avisen VG har i dag publisert et intervju med to afrikansk-amerikanere som begge påstår at de frykter en økt rasisme som følge av at Donald Trump vant presidentvalget. Avisen hevder også at det har vært registrert en rekke hendelser med «rasistiske undertoner» i USA etter valget. Hvilke «rasismen» var rettet mot, fremkommer dog ikke.

Det er kjæresteparet Alexia Dixon (19) og Deandre Edwards (19) fra San Marcos i delstaten Texas som intervjues. Dixon spekulerer i om «rasismen» nå vil normaliseres, mens Edwards tror Trumps «ekstreme tilhengere» vil se på valgseieren som en fribillett til å bedrive rasisme.

– Jeg tror mange av de mest ekstreme tilhengerne til Trump nå har mer selvtillit til å tro de kan komme unna med rasisme. Det er på grunn av retorikken han selv brukte mot minoriteter i valgkampen, uttaler Edwards.

Som et eksempel på en «rasistisk hendelse» nevnes det at flyveblader har blitt hengt opp med «truende» innhold Texas State University. Leser man dog på teksten som siteres, er det ikke en rase som trues, men snarere personer som fremmer multikultur og masseinnvandring.

– Nå som vår mann Trump er valgt, og republikanerne styrer både Senatet og Representantens hus, er det på tide å organisere tjære og fjær vigilante-grupper, som arresterer og torturerer de avvikerne av noen universitetsledere som sprøyter ut alt dette mangfold-søppelet, står det i flyvebladet.

Noe som ikke nevnes med et eneste ord i artikkelen er den politiske og rasemotiverte volden mot hvite i USA, som lenge har vært høy, men som har eksplodert i kjølvannet av presidentvalget. Offentlig kriminalstatistikk er naturligvis også helt utelatt, men det anses kanskje ikke være relevant for saken at:

  • afrikansk-amerikanere topper kriminalstatistikken.
  • at av alle registrerte voldsepsioder hvor hvite og svarte var involvert, så var sistnevnte gruppe gjerningsmenn i 85 prosent av tilfellene.
  • at dersom New York bestod av kun hvite så ville drapstatistikken sunket med 91 prosent, antall ran med 81 prosent og antall skyteepisoder med 97 prosent.
  • at dersom Chicago bestod av kun hvite så ville drapsstatistikken synke med 90 prosent, antall voldtekter med 81 prosent og antall ran med 90 prosent.

Kilder:
Frykter mer rasisme med Trump som president
The Color of Crime