Hjem Nasjonal kamp Aktivisme Fullspekket kampdag i Fredrikstad

Fullspekket kampdag i Fredrikstad

MOTSTANDSBEVEGELSEN I forbindelse med Den nordiske motstandsbevegelsens demonstrasjon i Ludvika den 1. mai holdt Rede 1 en offentlig flyvebladsutdeling i Fredrikstad på lørdag. Etter den vellykkede aktiviteten ble det arrangert studiesirkel og sosialt samvær for aktivister og medlemmer.

Lørdag holdt aktivister fra Rede 1 en offentlig flyvebladsutdeling i Fredrikstad for å oppfordre folk til å delta på Motstandsbevegelsens 1. mai-demonstrasjon i Ludvika. For anledningen var det produsert et stort banner med teksten «Ludvika 1. mai» samt et eget flyveblad med teksten:

Den nordiske motstandsbevegelsen: «Vi er ikke politikere – VI ER FOLKET!»

Den 1. mai arrangerer Den nordiske motstandsbevegelsen to demonstrasjoner samtidig: én i Ludvika og én i Boden.

For første gang i moderne historie arrangeres to nasjonale demonstrasjoner samtidig. De går under parolen «Vi er ikke politikere – VI ER FOLKET!» og alle folkefrender er velkommen til å delta uansett om de er medlemmer av Den nordiske motstandsbevegelsen eller ikke. Dette blir en folkefest og det er viktig at også du deltar og viser makthaverne at nordboeren har våknet opp og kjemper for retten til sitt eget land.

Vis mot og still opp! Kjemp for vår rett til vårt eget land!

Demonstrér med oss i Ludvika og Boden den 1. mai!

Vi hadde på forhånd opplyst politiet om at vi kom til å være i Fredrikstad fra klokken 12.00 til 15.00. Politimennene som var på plass var profesjonelle og imøtekommende og vi hadde en god dialog både før og etter aktiviteten.

Etter å ha samtalt med politiet stilte vi oss opp i gågata med en fane, rullet ut banneret og spredte oss ut for å dele flyveblader og diskutere med folket. Responsen fra befolkningen god, med unntak av en og annen rabiat meningsmotstander. Vi fikk delt ut mange flyveblader og hadde mange diskusjoner. De komiske meningsmotstanderne skapte også mye utilsiktet humor og tiden gikk veldig raskt.

En person som atter var på plass var den aggressive tidligere lokalpolitikeren Kjetil Ingebrigtsen, som har en forkjærlighet for «holocaust» og kveling av det frie ordet. Alt kommer tilbake til «holocaust», og fordi vi ikke tror på eventyrfortellingen må vi forbys, anser Ingebrigtsen. Etter denne flyvebladsutdelingen har Ingebrigtsen startet et opprop for å få bystyret i Fredrikstad til å nekte Den nordiske motstandsbevegelsen å drive opinionsdannelse i byen.

LO i form av Vidar Schei til venstre.

En annen som hetset og var utrivelig var lederen for LO i Fredrikstad, Vidar Schei, som foruten å sysle med hobbypsykologi slo seg sammen med Ingebrigtsen og dannet et skikkerlig «tagteam». Argumentasjonsevnene til de to var det derimot dårligere stilt med.

De lokale rødingene var denne gangen representert av en liten gjeng småjenter med homolobby-flagg (av laber kvalitet) som gråt da de ble bortvist av ordensmakten. De skal dog få skryt for å ha vært de mest voksne av alle meningsmotstanderne som viste seg frem denne dagen.

Rødinger blir bortvist.
Rødinger blir bortvist.

Etter i underkant av tre timer bestemte vi oss for å avslutte den vellykkede aksjonen og reise videre til lokasjonen for neste stopp på dagens program: studiesirkel og sosialt samvær.

Kvelden ble veldig innholdsrik med mye lærerik moro og sosialt samvær samt koselig middag med hjemmelaget mat, laget av kun norske ingredienser.

Tema for kvelden var debatteknikk med rollespill. Vi delte oss opp i grupper med forskjellige oppgaver og debatterte med hverandre. Dette var både veldig givende og lærerikt. Å utfordre hverandre til debatt og dialog er viktig og spennende og gir en god mestringsfølelse, som er veldig nødvendig for selvtilliten.

Etterpå koste vi oss med film og bilder fra dagens aksjon og benyttet anledningen til å gå igjennom det siste medlemsbladet og diskuterte fremtidige planer og strategier for kamparbeidet. Kvelden ble avsluttet med kaffe og kake før vi reiste hver til vårt.

Denne lørdagen var spekket av kamparbeid og kameratskap. Det er alltid hyggelig og givende å benytte helgene i fellesskap med gode kamerater og dette er noe vi skal gjenta i nær fremtid.

Se flere bilder fra aksjonen og studiesirkelen:
Meningsmotstander klarer med nød å beherske seg.
Meningsmotstander klarer med nød å beherske seg.

Aggressiv meningsmotstander.
Aggressiv meningsmotstander.