Hjem Nasjonal kamp Gatepatruljering i Göteborg

Gatepatruljering i Göteborg

MOTSTANDSBEVEGELSEN  I helgen valgte aktivister fra Rede 2 i Sverige å patruljere Göteborgs gater. Her følger en rapport av aktivister som var på plass.

GBG

Under den seneste tiden har stadig flere begynt å merke det sosiale forfallet som har økt i så vel takt som omfang. Dette resulterer videre i diverse kulturkollisjoner, som har vist seg å være alt annet enn bra for de fra barnsbens kuede nordboerne. At mange dessuten foretrekker å begi seg ut for å drikke sanseløse mengder alkohol i helgene, gjør som regel ikke at nordboeren bedrer sine odds, snarere tvert om.

Med dette som bakgrunn dro aktivister og medlemmer fra Rede 2 ut for å patruljere Gøteborgs gater fra kvelden den 5. februar til lørdagsmorgenen den 6. februar, med sikte på å bistå våre folkekamerater i å unngå å bli eksempelvis voldtatt, ranet eller mishandlet.

Klokken 22.00 på kvelden hadde man samlet seg for avmarsj, hvorpå man patruljerte de sentrale delene av Gøteborg frem til noen timer etter at kroene hadde stengt. Allerede tidlig på natten hjalp man blant annet en alkoholpåvirket kvinne å komme på rett T-bame for å komme seg hjem. Man gikk videre og ved Jerntorget ble man igjenkjent av noen Nordfront-lesere som ga noen oppmuntrende ord og lykkeønskninger.

GBG2

Med politiet på slep…

På suspekte Andre langgaten overså politiet hasjstank, pornoklubber og allment fylleri for i stedet å forfølge de nattevandrende motstandsmennene under lengre tid. Etter en stund ankom ytterligere systemknekter i en politibuss, hvorpå man stoppet fire av de patruljerende for ID-kontroll, visitasjon og mengdevis med spørsmål. De stilte seg blant annet undrende til at man hadde med kaffetermoser, samt klesvalg.To av aktivistene ble også fotografert. De andre betjentene forsøkte å påvise det naturlige i å mistenke kriminelle handlinger når noen under helgen befinner seg i Gøteborg nattestid uten å være full.

Da man siden ble tillatt å forlate stedet fortsatte forfølgelsen langt og lenge, før de urolige betjentene gikk seg bort i det glade storbylivet.

Siden samlet man seg igjen for å gå en avsluttende runde nasjonalsosialistisk nattevandring rundt Avenyn og Sentralstasjonen. Her hjalp man blant annet en kvinne som hadde gått seg bort fra vennene sine og nå stod alene uten telefon i et hav av utlendinger. Hun fikk vann og mulighet til å låne telefon, hvorpå man fulgte henne til et sted hvor hun kunne møte vennene sine for så å gå hjem i gruppe.

Aktiviteten ble ansett svært vellykket og fortsatt patruljering er å vente, men forhåpentligvis da uten politiet på slep.