Hjem Nyheter Norden Genetisk arv fra neandertalere gir hvite beskyttelse mot koronavirus

Genetisk arv fra neandertalere gir hvite beskyttelse mot koronavirus

5

RASELÆRE Det viser seg at et protein som finnes i hver tredje europeer – men ikke i afrikanere – har en forebyggende effekt mot koronavirus. Proteinet er en genetisk arv fra neandertalerne.

Ifølge Fria Tider kommer uttalelsen om dette fra Johan Normark, hovedforskeren i den kliniske studien som har demonstrert proteinets forebyggende effekt. Studien er fra Umeå Universitet.

Proteinet det gjelder er OAS1 og det har blitt påvist at bærere av dette proteinet opplever mildere symptomer og mindre pustevansker etter å ha pådratt seg koronavirus.

Proteinet er en genetisk arv fra flere titusener år siden, da våre forfedre blandet seg med neandertalere. Proteinet finnes i dag hos hver tredje person av europeisk herkomst. Det mangler imidlertid fullstendig hos afrikanere, som ikke bærer på DNA fra neandertalerne.

Studien hadde et utvalg på 14 000 koronavirus-tilfeller mot 1,2 millioner kontroller. Tilstedeværelsen av OAS1 var kraftig assosiert med mildere symptomer.

Les også:
Røtter del 1: Genetisk slektskap
Forskere: Moderne sydøstasiater nedstammer fra tre ulike menneskearter
Oppdageren av DNA-molekylets struktur nekter å vike fra rasespørsmålet

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
5 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
1 år siden

Godt nytt! Er det mulig å få vite om en er bærer av dette proteinet? 1/3-dels sjanse altså? Kanskje er det derfor mange hvite, av europeisk bakgrunn, kun får lette eller ingen symptomer med påvist covid-19? Og – det er jo oppmuntrende at negre, iallfall sør for Sahara, ikke har dette proteinet fra neandertalerne; da kan vi se frem til en betydelig befolkningsredukson dersom smitten sprer seg i disse områdene, noe som ikke vil være et tap for jordkloden.

denny
denny
Svar til  Proverbs 26:11
1 år siden

så syk du er at du mener tap av menneskeliv som bor i sitt egen land og område er noe positiv! fy …

Nasjonalsosialist
Nasjonalsosialist
Svar til  denny
1 år siden

Så lenge de bor i sitt eget land så ønsker jeg dem ingenting vondt, og det er heller ikke vårt ansvar hvordan de styrer sin politikk. De som er del av invasjonen i Europa er derimot en annen sak.

Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
Svar til  denny
1 år siden

Jeg ønsker negrene alt godt, så lenge de holder seg i Afrika og ikke invaderer Europa og ligger oss til last, bedriver kriminalitet, osv. Min kommetar var sarkastisk ment men det slo tydeligvis ikke an. Det må være anstrengende å la seg trigge så lett.

Tiwaz
Tiwaz
1 år siden

Interessant.