Hjem Nyheter Utenriks George Soros investerer en halv milliard på å legalisere marihuana i USA

George Soros investerer en halv milliard på å legalisere marihuana i USA

 USA  Den jødiske multimilliardæren George Soros håper på en legalisering av marihuana i USA, og finansierer kampanjer og forslag for en mer liberal narkotikapolitikk.

George Soros
George Soros

Den ungarsk-jødiske forretningsmannen og milliardæren George Soros har uttalt at han tenker å jobbe for en liberal narkotikapolitikk i USA. Siden 1994 har Soros brukt én halv milliard kroner på politiske kampanjer for å legalisere marihuana.

Deler av finansieringen kommer fra Soros sin organisasjon Open Society Foundations, som blant annet har forsøkt å stoppe det greske partiet Gyllent daggry, og har finansiert en antirasistisk kampanje i Sverige.

Soros donerer også fire millioner dollar per år til Drug Policy Alliance, en ideell forening som arbeider for en liberal narkotikapolitikk, samt American Civil Liberties Union, en forening som finansierer politiske forslag til legalisering av marihuana.

Soros har en lang erfaring med å drive og profittere på slike liberaliseringskampanjer. I Øst-Europa investerte Soros halve sin formue i en kampanje startet av organisasjonen Open Society Foundations. Kampanjen, som fant sted etter Sovjetunionens fall, delte ut gratis sprøyter og metadon til misbrukere. Ifølge Åke Setréus, talsmann for organisasjonen European Cities Against Drugs, delte Soros sin organisasjon også ut metadon i områder hvor det ikke fantes heroinmisbrukere.

Kilde:
George Soros’ real crusade: Legalizing marijuana in the U.S.