Hjem Nyheter Globalt George Soros sponser svenske Expo!

George Soros sponser svenske Expo!

AVSLØRING Kapitalist-skurken George Soros sponset den svenskfiendtlige stiftelsen Expo under valgåret 2014 for å påvirke svensk politikk.

George_Soros-Expo-640x352

Det er ikke uten grunn at Frihetskamp omtaler Expo for en sionistisk etterretningstjeneste. Fra tidligere er det blant annet kjent at jøden Gabriel Urwitz gjennom sitt investeringsselskap Segulah støtter Expo. Selv jøden Robert Aschberg, som har et langtvarig engasjement i Expos ledelse, har vært av stor betydning for Expo og har fungert som en bro mellom de venstreekstreme journalistene og Sveriges media-etablissement.

Nå fremkommer det at også jøden George Soros sponser Expo med store pengesummer. Det er i sammenheng med at Soros stiftelse Open Society Foundations ble hacket og rundt 2 500 interne dokumenter ble lekket at dette fremkommer.

Les også: George Soros sponset opptøyene i Ferguson

Det var under valgåret 2014 som Soros, som et ledd i en pan-europeisk påvirkningskampanje der han ville motvirke nasjonalisme og EU-motstand i Europa, sponset Expo med 25 000 dollar, som med dagens kurs tilsvarer 211 000 svenske kroner (205 700 norske kroner). Kontaktperson for denne transaksjonen var Alexander Bengtsson, en person med politisk bakgrunn i Ung Vänster men som nå fungerer som løpegutt for kapitalist-skurker som Soros.

Soros kalte finansieringen «Enighet er vårt eneste valg» og pengene gikk til å bekoste prosjektet «Tillsammansskapet». «Tillsammansskapet» har vært et mislykket forsøk fra Expo på å skape en antirasistisk grasrotbevegelse rundt om i Sverige, men prosjektet har alltid virket kunstig og virker ikke å ha oppnådd noen større fremgang annet en at det har fungert som en samlingsplass for opportunistiske antirasister.

I Soros begrunnelse for hvorfor Expo får penger står det følgende:

Bidragets syfte är att stödja Stiftelsen Expo med att arrangera två utbildningsläger för aktivister från antirasistiska organisationer och rörelser från olika lokalsamhällen i Sverige. Målet är att stärka infrastrukturen i »Tillsammansskapet» och träna aktivisterna för kampanjerna i det uppkommande EU-valet och de svenska valen till riksdag, kommun och landsting. Bidraget kommer användas för att transportera och förse deltagarna med logi och utbildningsmaterial, samt täcka administrativa utgifter.

George_Soros-cartoon-640x319

Soros og Sverige

George Soros ble i 1992 kjent i Sverge etter en omfattende valutaspekulasjon mot den svenske kronen. I korte drag kan man si at han satset store beløp i såkalte derivater på at kronen skulle falle. Dette skapte en kjedereaksjon og flere store selskap vekslet sine svenske penger til annen valuta i frykt for den kommende økonomiske kollapsen.

Den desperate situasjonen gjorde at Riksbanken på kvelden den 16. september hevet styrerenten til 500%. Denne rekordhøye renten bestod kun frem til 21. september. Dette var et desperat tiltak for å forsvare den svenske kronen fra ytterligere spekulasjoner. Når valutaspekulasjonen fortsatte i midten av november, ga Riksbanken til slutt opp forsvaret av kronen og ettermiddagen den 19. november «fløt» kronen. Kronen, som hadde hatt en fast vekslingskurs, falt nå med 25% mot tyske mark og med 40% mot dollaren. Siden disse prosentandelene økte, økte også de svenske bankenes utenlandsgjeld på kort tid. Samtidig løste de inn verdier på 50-80% på sine kommersielle eiendommer. De som hadde satset penger på at den svenske kronen skulle synke i verdi kunne håve inn store gevinster. Som vanlig var det skattebetalerne som måtte punge ut.

Ettervirkningene av denne fremmede finanskrisen ble i Sverige en enorm kostnad for skattebetalerne. En permanent forhøyet arbeidsløshet og over 2 000 finansselskap endte med konkurs. Det er altså en svenskfiendtlig frekkhet utover det vanlige som Expo viser når de tar imot penger fra Soros.

George Soros

Etersom Open Society Foundations-lekkasjen er både omfattende og interessant, kan det bli anledning for at Frihetskamp kommer tilbake med flere artikler om emnet i fremtiden.

Kilder:
Relevant skjermdump fra lekkasjen
Komplett PDF-fil som lastes ned fra denne siden
George Soros sponsrar Expo!