Hjem Nyheter Utenriks George Soros sponset opptøyene i Ferguson

George Soros sponset opptøyene i Ferguson

 USA  Den jødiske multimilliardæren George Soros stod bak finansieringen av de svarte opptøyene i Ferguson etter drapet på Michael Brown ifjor. I tillegg til å finansiere organisasjoner og mediekampanjer, skal Soros ha busset svarte aktivister til Ferguson.

George Soros
George Soros

Ifølge avisen The Washington Times skal den ungarsk-jødiske forretningsmannen og multimilliardæren George Soros ha stått bak finansieringen og mobiliseringen av den svarte protestbevegelsen i Ferugson etter drapet på Michael Brown. Protestbevegelsen som blant annet resulterte i opptøyer, hærverk og plyndring.

I løpet av ett år skal Soros ha bidratt med hele 33 millioner dollar. Informasjonen fremkommer i nylig leverte skattepapirer fra Soros’ Open Society Foundations.

Ifølge avisen ville det mest sannsynlig ikke vært noen voldelige opptøyer dersom Soros’ ikke hadde vært involvert.

Soros-sponsede organisasjoner hjalp til med å mobilisere protester i Ferguson og danne gressrot-bevegelser, dette i kombinasjon med riksdekkende kampanjer på internett og i sosiale medier.

Andre Soros-finansierte grupper skal ha overvåket media og utnyttet alt som kunne relateres til hendelsen for å holde liv i historien. Soros skal i tillegg ha busset svarte aktivister til Ferguson fra minst et titall ulike organisasjoner fra andre deler av USA – deriblant Chicago, Washington og New York.

Opptøyer i Ferguson etter drapet.
Opptøyer i Ferguson etter drapet.
Mange jern i ilden

Open Society Foundations har tidligere blant annet jobbet for en mer liberal narkotikapolitikk (Soros brukte over én halv milliard kroner på politiske kampanjer for å legalisere marihuana), finansiert antirasistiske kampanjer i Sverige, samt kampanjer for å stanse det greske partiet Gyllent daggry.

Soros har en lang erfaring med å drive og profittere på slike liberaliseringskampanjer. I Øst-Europa investerte Soros halve sin formue i en kampanje startet av organisasjonen Open Society Foundations. Kampanjen, som fant sted etter Sovjetunionens fall, delte ut gratis sprøyter og metadon til misbrukere. Ifølge Åke Setréus, talsmann for organisasjonen European Cities Against Drugs, delte Soros sin organisasjon også ut metadon i områder hvor det ikke fantes heroinmisbrukere.

Også i Ukraina er Soros’ Open Society Foundations involvert. Dette gjennom å sponse og være delaktig i rekrutteringen av utvalgte utenlandske statsborgere til Ukrainas regjering.

Les også:
George Soros investerer en halv milliard på å legalisere marihuana i USA
Utlendinger rekrutteres til Ukrainas regjering
Tre utlendinger i Ukrainas nye regjering
Opptøyer og plyndring etter en svart 18-åring ble skutt av politiet
Bygger barrikader i påvente av avgjørelse i Ferguson-saken
Ingen tiltale mot politimannen – Ferguson står i brann
FILM: Intervju med urostifere i Ferguson
Michael Browns foreldre oppfordrer til opptøyer

Kilde:
George Soros funds Ferguson protests