Hjem Nyheter Europa Georgia avslo innbydelsen til Butja i Ukraina

Georgia avslo innbydelsen til Butja i Ukraina

0

GEORGIA Talsmannen for det georgiske parlamentet takker offisielt nei til en ukrainsk innbydelse om å besøke Butja. Først må Kiev tydeliggjøre og beklage flere utspill mot Georgia, mener talsmannen.

Det georgiske parlamentets talsmann Shalva Papuashvili. Foto: Georgias parlament/parliament.ge

Det georgiske parlamentets talsmann Shalva Papuashvili avslo på fredag formelt en offisiell innbydelse fra Kiev om å besøke den kjente byen Butja i Ukraina, der Kiev hevder at russiske tropper har gjennomført en massaker på sivile.

Ifølge talsmannen er Kiev-regimets flere utspill mot Georgia den seneste tiden noe som må løses før et besøk kan komme på tale. I en uttalelse skriver han blant annet om «krav om å åpne en sekundær front [mot Russland] i Georgia, grunnløse diplomatiske overtramp, grunnløse anklager om smugling, samt utnyttelsen av de harde prøvelsene som det ukrainske folket gjennomgår» som noen av sakene som må utredes med Kiev.

Georgia har offisielt uttrykt at landet støtter Ukraina i konflikten, men relasjonen mellom nasjonene har forverret seg siden Kiev blant annet oppfordret Georgia til å angripe Russland, samtidig som ukrainsk etterretningstjeneste har påstått at Georgia hjelper Russland med å smugle sanksjonerte produkter fra vesten og inn til landet.

«På bakgrunn av at disse sakene er uoppklarte fremstår den offisielle innbydelsen som upassende», skriver Papuashvili.

Også fra det georgiske regjeringspartiet «Georgisk drøm» har det blitt uttrykket uvilje med å akseptere innbydelsen fra Kiev.

Parlamentsmedlemmet Dimitri Khundadze er en av politikerne som har kommentert innbydelsen.

– Min innstilling er at inntil den ukrainske siden kommer med en forklaring på sin etterretningstjenestes spydige uttalelser, eller en beklagelse hvis argumenter uteblir, så skal ikke slike saker diskuteres.

Georgia ble tvunget til å utkjempe en kortere krig mot Russland i 2008, i forbindelse med at landet forsøkte å ta tilbake kontrollen av utbryterrepublikkene Sørossetia og Abchazia, som for tiden står under russisk vern.

Selv om de har uttalt støtte for Ukraina under den pågående russiske invasjonen av landet, har Georgia konsekvent nektet å delta i vestverdens økonomiske sanksjoner mot Russland.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg