Hjem Nyheter Ghana vil stramme inn lovene mot homoseksualitet

Ghana vil stramme inn lovene mot homoseksualitet

AFRIKA Homoseksuelle handlinger er allerede straffbart i Ghana. Nå vil parlamentet stramme inn loven og også forby homopropaganda.

Ghanas flagg.
Bilde: Nicolas Raymond (CC BY 2.0)

Ghanas parlament har stemt for et nytt sett med lover som øker straffen for homoseksuelle handlinger. Homoseksualitet kan allerede straffes med opptil tre års fengsel. Det nye lovforslaget øker maksimumsstraffen til fem års fengsel og forbyr også homopropaganda, skriver CBS.

Ifølge Dagens Nyheter kan alle som sprer homopropaganda til barn risikere opptil ti års fengsel. Publikum oppfordres også til å rapportere lesber, homser og transvestitter til myndighetene.

For at lovene skal tre i kraft må president Nana Akufo-Addo signere den, noe han har lovet å gjøre hvis det er folkelig støtte. Vestlige medier hevder at den nye loven er den strengeste mot homoseksuelle i hele Afrika, til tross for at homoseksualitet straffes med døden i for eksempel Uganda.

Til tross for påvirkningsoperasjoner fra USA og Europa har flere afrikanske land valgt å skjerpe straffene for homoseksualitet de siste årene. Politiske og religiøse ledere på kontinentet har åpent protestert mot intens propaganda og press for et liberalt syn på seksualitet, og beskriver det som en ny form for kolonialisme.