Hjem Nyheter Ghislane Maxwells dom kan bli ugyldiggjort

Ghislane Maxwells dom kan bli ugyldiggjort

1

USA En ny utvikling angående habiliteten til et av jurymedlemmene i rettsaken mot Ghislane Maxwell har åpnet for muligheten for at rettsprosessen må startes på nytt.

I etterkant av domfellelsen på fem av seks tiltalepunkter mot Ghislane Maxwell kunne det observeres betydelig kynisme i nasjonalistiske miljøer der mange stilte seg tvilsomme til at rettferdigheten hadde seiret, basert blant annet på den betydelige tåkeleggingen rundt straffeutmålingen. Nå ser det ut som om denne kynismen kan ha vært velplassert.

Skandale har igjen omfavnet rettsaken etter at et av jurymedlemmene gikk ut i mediene og uttalte at han brukte sin egen historie som offer for seksuelt overgrep til å påvirke de andre jurymedlemmene, ifølge Reuters.

Jurymedlemmet, identifisert som Scotty David, uttalte at flere av de andre jurymedlemmene først stilte seg tvilende til troverdigheten til enkelte av kvinnene som beskylder Maxwell for å ha assistert Jeffrey Epstein med å mishandle dem seksuelt, spesielt med hensyn til nøyaktigheten av minnene deres rundt hendelsesforløpet. Scotty David skal da ifølge ham selv ha respondert med å ta opp sin egen historie vedrørende seksuelt overgrep i barndommen og at han hadde klare minner rundt de viktigste elementene rundt dette. Dette skal deretter ha påvirket jurymedlemmene til å endre mening.

Maxwells forsvarsteam responderte til intervjuet med å forlange en ny rettsak på bakgrunn av at spørsmål vedrørende tidligere erfaringer med seksuelle overgrep skal hva vært en del av screeningsprosessen for utvalget til juryen. Scotty David hevder selv at han ikke selv husker å ha blitt spurt om dette.

Forsvarsteamets protest ser så langt ut til å ha tenner med tanke på at aktorene i saken kom ut med et brev den 10. januar der de sa seg villige til å la tiltalepunktet vedrørende mened falle vekk så lenge ingen ny rettsak finner sted.

Styreformannen for det nasjonalsosialistiske «National Justice Party» Michael Peinovich beskyldte på telegram rettsprosessen mot Maxwell for å ha vært rigget i hennes favør fra begynnelsen og dro sammenligninger med rettsaken mot Derek Chauvin, politimannen dømt for å ha drept George Floyd. I etterkant av domfellelsen mot Chauvin ble det kjent at et av jurymedlemmene var en aktiv BLM-aktivist, uten at dette hadde noen effekt på rettsprosessen.

Skjermbilde: Telegram

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Ganz von Selbst
Ganz von Selbst
8 måneder siden

Bak den «pedofili sak» står noe mer motbydelig_ ifølge amerikanske bloggere. nemlig menneske ofring hemmelige ritualer. Derfor Maxwell er bare dukke i «rettmessig» spil, og hun bare smiler.