Hjem Nyheter Gisseldrama på nattklubb ender uten blodsutgytelse

Gisseldrama på nattklubb ender uten blodsutgytelse

NEDERLAND På lørdag endte en 7-timers gisselsituasjon på en nattklubb øst i Nederland med løslatelse av gislene og arrestasjon av den mistenkte gisseltakeren.

Petticoat nattklubb i byen Ede. Foto: Facebook.

I byen Ede, rundt 80 kilometer fra Amsterdam, hadde et først ukjent antall mennesker, inkludert en eller flere av Café Petticoats ansatte, blitt tatt som gisler i lokalene til den nevnte nattklubben tidlig lørdag morgen. Motivet var – og er – uklart. Det var klokken 05.15 lørdag morgen, et kvarter etter nattklubbens litt forsinkede stenging, at politiet ble varslet. Nødpatruljen skjønte raskt at de nå sto overfor en inngripen som ville innebære fare for skade for alle involverte.

Klokken 10.30 omtalte politimyndigheten for første gang hendelsen på utestedet som «et gisseldrama» – hvorpå den nasjonale innsatsstyrken samt en rekke av politiets spesialenheter og en forhandler ble kalt til åstedet. Personell fra politiets eksplosivenhet ble utplassert til ulike steder i bygget som nattklubben holder til i. Gater i området ble evakuert og tog som ankom eller gikk fra Ede togstasjon ble tatt ut av drift. 150 boliger og butikker ble evakuert og deler av senteret ble sperret av.

Klokken 12.30 ble en mistenkt pågrepet, som på en pressekonferanse litt senere ble beskrevet som kjent for politiet. Avisen De Gelderlander har publisert en video der en mann iført en svart finlandshette blir sett gå ut av lokalet med hendene hevet, og deretter beordret ned på knærne og påsatt håndjern. På dette tidspunktet hadde de tre første – og senere den siste fjerde – gislene blitt løslatt.

Gisseltakeren. Foto: Skjermdump video.

Senere på ettermiddagen ble det på en pressekonferanse holdt av politi og påtalemyndighet opplyst at den pågrepne, beskrevet som «kjent for politiet», tok seg inn på nattklubben lørdag morgen akkurat da de skulle stenge for natten. Han skal ha tatt med seg en ryggsekk med mulig eksplosiver og kniver som han skal ha «vist» til dem han tok som gissel. Videre ble det uttalt at det ikke er mistanke om et terrormotiv bak gisseltakingen.