Hjem Nyheter Europa Gjør det lettere for afrikanere å søke asyl i Europa

Gjør det lettere for afrikanere å søke asyl i Europa

MASSEINNVANDRING Flere europeiske land har vedtatt å gjøre det lettere for afrikanere å invadere Europa. Afrikanere får nemlig nå søke asyl i en rekke europeiske land, fra sitt eget hjemland.

Illustrasjonsfoto

Takket være en ny avtale mellom flere EU-land vil det nå bli lettere for afrikanske såkalte flyktninger å søke asyl i Europa. Ifølge det nye vedtaket behøver ikke afrikanere lenger å forlate Afrika for å søke asyl, men kan gjøre det fra sitt eget hjemland.

De landene som ligger bak det nye vedtaket er Frankrike, Italia, Tyskland og Spania. Avtalen ble en realitet på et møte som landenes ledere hadde i Paris for å blant annet diskutere integrasjon, migrasjon og forsvar i EU. På møtet deltok også EUs utenrikssjef Federica Mogherini, samt representanter fra en rekke afrikanske land.

En av grunnene til den nye avtalen oppgis være at afrikanere skal slippe å risikere livene sine på farlige båtreiser over Middelhavet. Det finnes også et håp om at menneskesmuglere skal oppfordres til å skaffe vanlige jobber, som f.eks. innen landbruk.

Under møtet konstaterte også Tchads og Nigers presidenter at afrikanere egentlig ikke flykter fra krig, men fordi de er fattige.

Kilde:
Europeiska länder överens om ny asylpolicy i Afrika