Hjem Nyheter Globalt Globalister strammer grepet om sosiale medier

Globalister strammer grepet om sosiale medier

GLOBALISME NATO Får Twitter til å slette kontoer som fremmer kritikk mot «forsvarsalliansen». Paktene mellom sosiale medie-giganter og globale sikkerhets- og etterretningsorganisasjoner styrkes og øker i antall. Følgen blir at det frie ordet kveles.

Den sosiale medie-giganten Twitter har kunngjort at de har slettet 69 russiske kontoer og 373 kontoer knyttet til Russland, Iran og Armenia. Årsaken til slettingen oppgis å være at disse kontoene «undergraver tiltroen til NATO-alliansen og dens stabilitet».

NATO, Twitter og Facebook

På Twitter har de forsøkt å rettferdiggjøre beslutningen med å peke til sine regler som forbyr «statlig kontrollerte desinformasjonsnettverk». De har dog ikke klart å klargjøre kontoinnehavernes koblinger til hverken Kreml eller Ayatollah Khamenei.

Det såkalte Uavhengige undersøknings- og analyseteamet ved Stanford Internet Observatory (SIO), som Twitter outsourcet arbeidet til, har derimot åpenbare koblinger til den amerikanske staten.

For eksempel var deres medarbeider Matt Masterton til helt nylig tjenestemann ved sikkerhetstjenesten Department of Homeland Security (DHS). Videre er hele SIO huset i Freeman Spogli Institute for International Studies, som ledes av USAs forrige ambassadør til Russland Michael McFaul.

Ben Nimmo, en IT-journalist og tidligere presseoffiser for NATO, ble nylig presentert som Facebooks etterretningssjef. Twitter har ved flere tilfeller gjort tiltak mot de som sprer «uønsket informasjon». Målet virker oftes å være fiender til USA og NATO.

Bakgrunn: NATO

NATO (North Atlantic Treaty Organization) ble dannet i kjølvannet av andre verdenskrig som en «forsvarsallianse mot Sovjetunionen». Da Sovjetunionen ble oppløst i 1991 ble dog NATO ikke lagt ned. Tvert imot ekspanderte alliansen, så vel i antall medlemsland som til antallet oppdrag.

NATO begynte å deklarere at dets virksomhetsområde var hele verden – og kyberrommet. Ved organisasjonens 70-årsjubileum i 2019 forklarte den tidligere overbefalhaveren admiral James Stavridis at de fremover kommer til å være «mye mer engasjert i datasikkerhet» og kommer til å besitte en mye større «offensiv kyberkapasitet».

Nettavisen Mintpressnews kommenterer i sammenhengen at Twitter med nedstengelser med henvisning til kommentarer om NATO virker å bekrefte Stavridis spådommer.

ASPI, CIA og Atlantic Council

I juni stengte Twitter etter råd fra Australian Strategic Policy Institute (ASPI) nesten 200 000 kontoer i Kina, Russland og Tyrkia – som samtlige ble anklaget for å «spre geopolitiske narrativ positivt innstilt til Kinas kommunistparti». ASPI selv finansieres dog at både den amerikanske og den australske regjeringen, så vel som et stort antall våpenentreprenører.

Omfatningen av samarbeidet mellom Big tech og sikkerhetstjenester strekker seg dog lengre enn bare til samarbeid rundt beslutninger om hvem som skal stenges ned. I 2019 ble det avslørt at en ledende Twitter-sjef faktisk var en høytstående offiser i den britiske hærens 77. brigade, som er spesialisert på psykologisk virksomhet og krigføring online.

Dette ble nesten fullstendig ignorert av mainstreammedia. Spørsmålet har blitt stilt i sosiale medier om hvordan denne mannen den dag i dag fortsatt kan ha jobben sin hos Twitter.

I tillegg til ansettelsen av Nimmo har Facebook også et nært samarbeid med militærorganisasjonen NATO. I 2018 kunngjorde de et partnerskap med NATO-gruppen Atlantic Council, hvor rådet skulle hjelpe til med å kuratere nyhetsstrømmen for deres 2,8 milliarder brukere.

Reddit har ansatt en tidligere assisterende sjef ved Atlantic Council som policysjef for sin strategiske nyhetsgruppe i Midtøsten, et trekk som knyttet den populære sosiale nyhetssiden til sikkerhetsorganisasjonen.

Store teknologibedrifter som Google, Amazon, Microsoft og IBM har undertegnet reklamekontrakter verdt milliardbeløp med CIA – oppgjør som fører en hel industrisektor inn under en amerikansk og global etterretningstjenestes kontroll.

Utviklingen med flere og styrkede allianser mellom sosiale medie-giganter og globale sikkerhets- og etterretningsorganisasjoner viser ingen tegn til å avta – like lite som den mest åpenbare konsekvensen: at det frie ordet kveles.

Les også:
Systemgransker om politisk sensur – hvem står bak?
ADL bak Youtubes nye sensur
World Jewish Congress hyller Youtube-sensuren
Google sensurerer søkedata – forhindrer trafikk til konservative medier
Lekkede e-poster indikerer at jødiske ADL planlegger å kontrollere opposisjonen mot Israel
PayPal samarbeider med jødisk hatorganisasjon om å stenge kontoer
Twitter sensurerer systemkritikere
Israel og Facebook samarbeider om sensur
Facebook innfører strengere sensur
ADL krever at FBI stenger ned Gab
Den jødiske lobbyen angriper antikvariat – vil gjennomføre bokbål
Jødisk press mot Apple om å fjerne Telegram
Jødisk makt på krigsstien – vil sensurere gamere