Hjem Nyheter Norge – God mat, folkelig atmosfære og nasjonalsosialistiske slagord!

– God mat, folkelig atmosfære og nasjonalsosialistiske slagord!

MAT Er du sulten og befinner deg i Oslo? Ta turen til restaurant Taverna’n. God mat, folkelig atmosfære og nasjonalsosialistiske slagord, melder løgnpressen.

Aftenposten publiserte tirsdag en svært positiv omtale av Oslo-restauranten Taverna’n. Restauranten beskrives blant annet som folkelig, utrolig koselig og et sted man har lyst til å sitte lenge.

Politisk korrekte lesere fikk dog kaffen i vrangstrupen, da de tok en nærmere titt på et av bildene som fulgte artikkelen. Bildet viser nemlig en hånd som strør urter over en skål med blåskjell, og på armen er det tatovert SS sitt motto «Meine Ehre heisst Treue» (på norsk: min ære er troskap).

Kulturredaktør i Aftenposten, Sarah Sørheim, forteller til Dagbladet at de ikke var klar over teksten før en leser kontaktet dem, og at bildet raskt ble fjernet fra deres nettsted.

– Det er et bilde og et budskap vi ikke ville ha satt på trykk. Hadde noen sett dette før avisa ble sendt i trykken hadde vi reagert på det. Det er ikke normalt å lese korrektur på tatoveringer, men kanskje vi burde vurdere det, sier Sørheim.

Guri Hjeltnes, direktør ved Holocaust-senteret, mener det er støtende at noen velger å pryde kroppen med et SS-slagord, og mener den ansatte burde dekke til armen når han er på jobb.

Kilde:
Aftenposten roste restauranten som «en folkelig oase»