Hjem Nyheter Globalt Google forbyr vaksinekritikk

Google forbyr vaksinekritikk

SENSUR Mot allmennhetens interesser trapper Google nok en gang opp sensuren på internett med et totalforbud mot kritikk av vaksiner.

Internettgiganten Google har tidligere blitt grillet for sin sensur på internett, hvilket under koronapandemien også har rammet leger, eksperter og andre vaksineskeptikere da informative videoer om covid-vaksinen har blitt blokkert. Google trapper nå opp sin sensur på internett og vil forby vaksineskeptikere helt. Sensuren vil også slå til mot eksempelvis utsagn som at influensavaksinen kan forårsake infertilitet og at MMR-vaksinen kan forårsake autisme.

Tusenvis av moderatorer har blitt ansatt og vil anvende høyteknologiske bilde- og tekstgjenkjenningsalgoritmer for å hindre at informasjon om fare og bivirkninger fra vaksiner kommer ut til folket. 

Noen av dem som nå blir rammet av Googles sensur er Robert F. Kennedy jr. og legen Joseph Mercola, som regnes som årsaken til at mange i USA har nektet å la seg vaksineres med en ikke-gjennomtestet covid-vaksine.

«Vi er samlet rundt om i verden, vi skal ikke leve i frykt, vi vil stå sammen og gjenvinne vår frihet», skrev en talsmann for Joseph Mercola til Reuters.

YouTube, eid av Google, står nå overfor et tilbakeslag i verden. Sist tirsdag ble den russiske kringkasteren RTs tyskspråklige kanaler slettet fra YouTube, med den begrunnelse at kanalene hadde brutt retningslinjene for såkalt feilinformasjon om Covid-19. Russland kalte YouTubes handling for en «enestående informasjonsaggresjon» og truet med å blokkere den ytringsfrihetshatende videoplattformen i Russland.

Matt Halprin, YouTubes visepresident, skryter av at videoplattformen har fjernet over 133 000 kritiske videoer om koronaviruset og vaksinene.

Les også:
Nya Dagbladet intervjuer varsler fra Google: «Jeg følte en enorm skyld»
Avsløring: Google skal gjøre alt for å forhindre frie valg
Google sensurerer søkedata – forhindrer trafikk til konservative medier
Google endrer søkemotoren for å bekjempe «hat»
Google bruker ADL for å sensurere YouTube
IT-sjefer hardt presset under utspørring i den amerikanske kongressen
En seier for ytringsfriheten: Google dømmes til millionbøter for sin sensur på nettet