Hjem Nyheter Globalt Google presses til å fjerne Telegram for «antisemittisk innhold»

Google presses til å fjerne Telegram for «antisemittisk innhold»

SENSUR Jøden Marc Ginsberg og hans «Coalition for a Safer Web», som i forrige uke krevde at Apple fjerner Telegram fra sin Appstore, har nå sendt inn en lignende søksmål mot Google.

Søksmålet rettet mot Apple i forrige uke og det lignende søksmålet mot Google denne uken handler begge om at teknologigigantene skal tvinges til å fjerne Telegram-appen fra sine leverandørtjenester.

Saksøkeren er også den samme i begge tilfeller: Jøden Marc Ginsbergs “Coalition for a Safer Web” (CSW).

Ginsberg, som selv har forfattet søksmålet mot Google, skriver at “Telegram-appen brukes til å spre vold, ekstremisme og antisemittisme”.

“Gjør som dere gjorde med Parler!”

Søksmålet bemerker at Google tidligere har fjernet Parler, en Twitter-lignende konservativ mikroblogg – en beslutning som skal ha blitt tatt på grunn av “noen brukere som uttrykket støtte for voldshandlingene som rammet Kongressen den 6. januar”.

Ifølge Ginsberg burde Google behandles på samme måte. I søksmålet skriver han:

Google har ikke tatt i bruk tiltak mot Telegram på lik linje med de som ble rettet mot Parler for å tvinge Telegram til å forbedre innholdsmoderasjonspolitikken på plattformen.

I søksmålet beskriver dessuten CSW Telegram som “den aksepterte nynazistiske / hvite nasjonalistiske kommunikasjonskanalen som ansporer antisemittiske og anti-svarte provokasjoner under den pågående protestbølgen i Amerika”.

Det hevdes videre at appen raskt har blitt en “grobunn for ekstremisme” når Parler-brukere “migrerer” til andre apper.

Telegrams vekst betraktes som en trussel

Telegram har hatt en sterk tilstrømning av brukere siden Big Tech-selskaper som Twitter, Facebook og YouTube tidligere denne måneden som følge av hendelsene den 6. januar dramatisk opptrappet sensuren av innholdet på plattformene deres – med det påståtte målet å “slå ned på ekstremisme”.

Appen, som tilbyr kryptering av chatter, opplevde en enorm vekst på 25 millioner brukere i begynnelsen av januar som et resultat av dette.

Beskyldningene om at Telegram er et “tilfluktsted for høyreekstreme” hagler nå, samt krav om at selskapet må ta i bruk sensur for å “holde plattformen fri for hat”.

I forrige uke ble det for eksempel kunngjort at appen hadde stengt dusinvis av kanaler, med henvisning til deres “tilknytning til nynazister og tilhengere av hvitt overherredømme”.