Hjem Nyheter Globalt Google sensurerer søkedata – forhindrer trafikk til konservative medier

Google sensurerer søkedata – forhindrer trafikk til konservative medier

4

SENSUR Over natten forsvant nesten all trafikk fra Google, søkeresultater ble slettet og relevante treff dukker ikke lenger opp. Som flere andre mediekanaler har også Daily Caller nylig blitt drabbet av den jødiskeide tech-gigantens sensur, noe som antas å være en del av kampanjen med å få Trump til å tape presidentvalget.

Nya Dagbladet har tidligere i uken rapportert om hvordan den konservative nyhetssiden Breitbart ble utsatt for omfattende sabotasje av jødiskeide Google og hvordan internetkjempen aktivt har slettet politisk relevante treff fra sine søkeresultater og istedet løftet frem venstreliberale resultater.

Nå viser det seg at Breitbart er langt ifra den eneste nyhetssiden som har blitt drabbet av Googles forsøk på å påvirke verdenspolitikken. Også Daily Caller bekrefter at de har blitt drabbet av Googles sensur på en lignende måte. I likhet med Breitbart har avisen en mere konservativ holdning.

Daily Callers sjefsredaktør Geoffrey Ingersoll forteller til Breitbart at Google forsvarte seg med at man manuelt svartelister sider som er engasjert i «voldsom ekstremisme». Hvordan dette skulle gjelde nyhetssiden Daily Caller gis det ingen svar på.

Ingersoll forteller at de har sett en langsom nedgang i antall lesere frem til den 4. mai da trafikken fra Googles søkemotor plutselig helt opphørte, noe som åpenbart har blitt forårsaket av menneskelig manipulasjon og ikke gjennom forminsket organisk trafikk.

Sundar Pichai, administrerende direktør for Alphabet Inc, som har ansvaret med hvordan Googles søkemotorer håndteres, har ved en utspørring i kongressen blitt bedt om å redegjøre for Googles svartelisting av politisk uliktenkende. Pichai har forsvart seg med at de iblant anvender seg av manuelle svartelister for å takle voldsom ekstremisme og utenlandsk valgpåvirkning. De har derimot ikke forklart, eller motivert, hvorfor Breitbart eller Daily Caller har blitt plassert på en slik liste, og attpåtil nektet for at Google skulle drive med politisk sensur– noe Pichai rent av hevdet å «være imot foretakets kjerneverdier».

Pichai vegret seg fra å innrømme at Daily Caller har blitt svartelistet av internettkjempen. Det er imidlertid klart at søkeresultatene som tidligere ble vist nå er slettet, og at trafikken til Daily Caller fra Google har blitt kraftig redusert på kort tid.

— Det var til og med tilfeller der vi var større enn de (konvensjonelle) nasjonale mediene, likevel dukket vi ikke opp på den første siden over søkeresultater for det emnet og iblant ikke den andre, tredje, fjerde eller femte siden heller, forklarte Ingersoll og påpeker at andre nyhetssider samtidig toppet søkeresultatene med betydelig færre besøkere.

Siden mai måned mener han at Google har gått på offensiven ytterligere og fullstendig utradert søkeresultatene og trafikken til Daily Caller. Ifølge Ingersoll skal sabotasjen ha oppstått en gang mellom den 3. og 4. mai. Årsaken til dette har de ikke fått noen svar på.

Før valget Sverige, 2018, endret Google plutselig søkealgoritmen slik at Nordfront ikke lenger skulle dukke opp i søkeresultatene. Youtubekanaler slik som Nordfront TV og Motståndsmedia ble også tatt bort fra Youtube (eies av Google).

Nordfronts sjefsredaktør Martin Saxlind kommenterte den gangen Googles agerende slik:

— Det er bare en i rekken av mange dårlige beslutninger Google har tatt. Allerede forrige året eskalerte sensuren på Youtube, som eies av Google, og forrige uken innledet den jødiske pressen i Sverige en valgfuskkampanje der de ville få internettkjempen til å radere eller gjemme unna systemkritisk innhold.

Les også:
Systemgransker om politisk sensur – hvem står bak?
IT-sjefer hardt presset under utspørring i den amerikanske kongressen
Google samlet inn ulovlig data – dømt til å betale flere millioner dollar
Avsløring: Google skal gjøre alt for å forhindre frie valg
Google endrer søkemotoren for å bekjempe «hat»
Google bruker ADL for å sensurere YouTube

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
4 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Steinar
Steinar
1 år siden

IT-gigantene spiller dum når de blir konfrontert. Alt er liksom så «tilfeldig». Men vil de gjøre noe med det, slik at all sensuren forsvinner, nope.

H.L
H.L
1 år siden

Jødisk makt = politisk sensur.

Haraldsson
Haraldsson
1 år siden

Folk må begynne å velge andre alternativer. styre unna alt som eies av disse, og oppmuntre andre til å følge etter.

trackback
1 år siden

[…] sensur – hvem står bak? Google bruker ADL for å sensurere YouTube ADL bak Youtubes nye sensur Google sensurerer søkedata – forhindrer trafikk til konservative medier Avsløring: Google skal gjøre alt for å forhindre frie valg Google endrer søkemotoren for å […]

4
0
Hva synes du? Gi en kommentarx
()
x