Hjem Nyheter Google truer med å blokkere australiere etter lovforslag fra dets regjering

Google truer med å blokkere australiere etter lovforslag fra dets regjering

IT-GIGANTENE Australias regjering foreslår en ny lov, hvor IT-giganter som Google og Facebook skal tvinges til å betale australske medier for å få ha deres innhold på deres plattformer. Google truer nå med å blokkere hele Australia fra sine tjenester.

Foto: Jürgen Plasser (CC BY-NC-SA 2.0).

Australias regjering vil i et nytt lovforslag at IT-giganter som Google og Facebook skal betale australske medier, forleggere og nyhetsselskaper for å få ha deres materiale på sine plattformer, eksempelvis i form av søkeresultater, delte artikler og forhåndsvisninger av artikler.

IT-giganten Google truer i sin tur med at om Australia stifter en slik lov som ikke er til gunst for foretaket, kommer de til å blokkere alle innbyggere i landet fra å bruke søkemotoren.

– Om denne versjonen av loven går gjennom gir det oss ikke noe annet valg enn å slutte med å gjøre Google-søk tilgjengelig i Australia, sier foretakets lokale sjef Melanie Silva til SVT Nyheter.

Lovforslaget ble presentert i slutten av fjoråret, og planlegges å gjennomgå avstemning i parlamentet i Canberra i midten av februar. Det hele baserer seg i krav fra australske medier. Australias statsminister Scott Morrison understreker at folket styrer over landet, ikke IT-gigantene.

– Australia skaper reglene for hva man kan gjøre i Australia. Det gjøres i vårt parlament. De som vil operere i Australia er meget velkomne til å gjøre det, men vi svarer ikke på trusler, sier statsministeren.