Hjem Nyheter Norden Göteborgrettssaken mot Motstandsbevegelsen, dag 1

Göteborgrettssaken mot Motstandsbevegelsen, dag 1

6

MOTSTANDSBEVEGELSEN I dag var første dag av skandalerettssaken mot Motstandsbevegelsen i Göteborg, hvor påtalemyndigheten mot gjeldende praksis forsøker å dømme demonstrasjonsdeltakere kollektivt for «hets mot folkegruppe».

I dag startet rettssaken mot 16 personer som deltok i Den nordiske motstandsbevegelsens demonstrasjon 30. september 2017.

Aktor Jonas Martinsson har gått på politisjef Erik Nords linje og mener i prinsipp at alle som deltok i demonstrasjonen i fellesskap er skyldig til «hets mot folkegruppe».

– Ved å befinne seg på plassen under disse omstendighetene har man bidratt til å spre budskapet, sa Martinsson i dag under sin innledningsprossedyre.

Aktor Jonas Martinsson.

Tidligere har «hets mot folkegruppe» alltid vært en individuell forbrytelse, men i forkant av demonstrasjonen i 2017 presenterte Erik Nord teorien om at «helhetsinntrykket» av en demonstrasjon også kan innebære «hets mot folkegruppe». I praksis er dette et forsøk på å gjennom å forby visse symboler og ideologiske uttrykk innføre et indirekte organisasjonsforbud mot Den nordiske motstandsbevegelsen og andre grunnlovsbeskyttede politiske organisasjoner.

Under innledningsprossedyren viste aktor videre opp en 40 minutter lang film som foruten den aktuelle demonstrasjonen også viste scener fra andre demonstrasjoner som ikke handler om den aktuelle tiltalen. Da en av advokatene ba aktor peke ut når dens klient begår forbrytelsen «hets mot folkegruppe» i filmen kunne han ikke gjøre det, men returnerte da til at det er «helheten» som er «hets mot folkegruppe».

For øvrig gikk forsvaret i løpet av dagen til angrep mot aktor og forsøkte først å få gjennomslag for at delene av tiltalen som gjelder trykte objekter skulle avvises, da disse egentlig bør ligge på justiskanslerens (JK) bord og JK allerede har frikjent så vel plakaten som ble bruk under demonstrasjonen som selve tyrrunen. Etter en lengre diskusjon valgte dog tingretten å avslå avvisningsbegjæringen.

Videre kalte forsvaret vitner som man vil skal høres i løpet av rettssaken, deriblant en dialogpolitibetjent og en ikke-tiltalt demonstrasjonsdeltaker.

Aktor på sin side kalte Säpo-agenten Ahn-Za Hagström som vitne. Hagström har tidligere skrevet et falskt vitnemål der Motstandsbevegelsen utmales som en rendyrket kriminell virksomhet.

Aktor ble tvunget til å fjerne et av tiltalepunktene mot redesjef Jimmy Andersson om voldelige opptøyer ettersom advokaten konstaterte at Andersson ikke befant seg der aktor påsto at de aktuelle opptøyene utspilte seg.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
6 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Roy Vey
Roy Vey
2 år siden

I et samfunn hvor man ikke lenger kan føre en debatt, ytre kritikk og fremme sitt budskap, er et samfunn hvor tikkende bomber vil bli alt mer dagligdags.

Grim
2 år siden

Ja, de feige folkeforæderne bruker alt dem har. Sapo og PST kan fokusere på hva som er reele trusselen mot samfunnet. Men når Sapo til de grader er gjennomsyret av Jøssing-muslimer så er det ikke vanskelig å se hvorfor politi og retts-vesen har blitt slik

Richard
2 år siden

Rent lavmål fra systemet enda en gang. Ikke noe annet en politisk trakkasering og forsøk å kuve opposisjonen. I et ærlig og moralsk samfunn så hadde man aldri blitt sikta for slike absurde forvrengninger av gummiparagrafene

Marius
Marius
2 år siden

Systemet møter seg selv i døra med sine grove løgner Og påstander.

Måtte rettferdigheten seire for våre brødre og søstre.

Leve motstanden!

Hill Norden!
Hill Lindberg!
Hill seier!

Hanne
Hanne
2 år siden

Slasksystemet slår til igjen med den latterlige dommen «hets mot folkgrupp». Jeg blir helt matt. Motståndsmennene har ikke gjort noe galt.
Tenker på dere.

Oystein
Oystein
2 år siden

Så… myndighetene i Sverige driter seg ut igjen? 🙂