Hjem Nyheter Norden Göteborgs homofile politisjef etterforskes for «kysse-angrep» på mannlige kolleger

Göteborgs homofile politisjef etterforskes for «kysse-angrep» på mannlige kolleger

SVERIGE Göteborgs homofile politisjef Teodor Smedius etterforskes for å ha trakassert mannlige kolleger ved å holde dem fast og kysse dem på munnen.

Foto: Nordfront.

Det var i desember at Göteborgspolitiet arrangerte en konferanse på spahotellet Vann utenfor Lysekil i Sverige. I forbindelse med dette skal politisjefen Teodor Smedius ha holdt fast mannlige kolleger og tvangskysset dem på munnen og ansiktet, noe han nå etterforskes for.

Politisk stillingstakende og valgpåvirkning

Teodor Smedius er kjent for å ha drevet kampanje mot Den nordiske motstandsbevegelsen. I egenskap av sin stilling som politisjef har Smedius brutt lovkrav om objektivitet, både i 2017 og 2018, da han tok klare politiske standpunkter og løy om at grunnlovsbeskyttede samlinger er «ulovlige». Således ble stillingen som politisjef misbrukt til å påvirke valgkampen i Kungälv, hvor Den nordiske motstandsbevegelsen stilte opp i valg.

Fått kritikk internt

Etter at Smedius ble forfremmet til politisjef i Göteborg har han fortsatt å gjøre seg bemerket som en politisjef som bryter mot objektiviteten gjennom anti-hvite og venstreorienterte utspill. Da Black Lives Matter-aktivister raserte deler av Göteborg uttalte Smedius at politiet «var på demonstrantenes side» og ville ha «tålmodighet av gull».

Han har også blitt kritisert internt for å ha sløst penger på kostbare LHBTQP-kurs. Göteborgspolitiet betalte blant annet Make Equal Foundation 220 800 SEK for å utdanne politifolk i «normer, inkludering og likestilling».

– Det har helt fra starten, når Smedius ble sjef for City, vært tydelig at hans hjertebarn er såkalt likestillingsarbeid. Han har i lengre tid hatt forandringsprosessen som høyeste prioritert i lokalpolitiområdet. Det er helt klart en agenda. Når Smedius kom til området så fikk vi i City helt plutselig høre at vi hadde problemer. Problemer med alt fra høy voldsbruk til en sexistisk kultur. Problemer som Smedius hevder han skal løse, sa en politikilde til Samnytt i fjor.

Politisk forvrengt politiledelse i Göteborg

Teodor Smedius sin overordnede politisjef, Erik Nord, sier til media at han til tross for mistanke om trakassering av kollegene har tillit til Smedius. Erik Nord og Teodor Smedius har fungert som et slags radarpar i flere år hvor Nord også har vist en klar agenda mot Den nordiske motstandsbevegelsen og innvandringskritikere generelt, nå senest i forbindelse med drapstruslene mot journalist Joakim Lamotte som Erik Nord sier beror på Lamottes «provoserende journalistikk».

Det var Nord og Smedius som sto bak politiets aggressive angrep på Den nordiske motstandsbevegelsens demonstrasjoner i Göteborg i 2017 og Kungälv i 2019, hvor politiet i begge tilfeller tok stilling mot demonstrantene i stedet for å gjøre jobben sin. Etter at Erik Nord forbød demonstrasjonen i Göteborg, forsøkte han å få alle demonstranter dømt for «hets mot folkegruppe», noe som førte til en notorisk rettssak som de tiltalte aktivistene i Den nordiske motstandsbevegelsen gikk seirende ut av. Både Nord og Smedius ble forfremmet etter demonstrasjonen i Göteborg, etter initiativ fra Morgan Johansson (S). Under demonstrasjonen i Kungälv lot politiet det utarte seg til vold hvor venstreekstremister fritt fikk kaste prosjektiler mot demonstrantene, vanlige tilskuere og politihester.