Hjem Nyheter Norge Granskning Sverige: Skavlan løy for Åkesson

Granskning Sverige: Skavlan løy for Åkesson

MEDIA: Granskning Sverige publiserte nylig et avsnitt om Jimmie Åkessons opptreden i TV-programmet Skavlan forrige fredag. Granskning Sverige kan avsløre at flere av Skavlans påstander om Sverigedemokraterna var løgnaktige og svært vinklet.

https://youtu.be/fOO4w3TToek

Jimmie Åkesson, Sverigedemokraternas sykemeldte partileder, deltok fredag i forrige uke som gjest i TV-programmet Skavlan. Programleder Fredrik Skavlan startet intervjuet med å først innta en snill og sympatisk rolle, for så å vende totalt og gå til frontalangrep på Åkesson og hans parti med mildt sagt usle metoder. I både Sverige og Norge har Skavlans behandling av den sykemeldte partilederen vekket sterke reaksjoner, og antallet klager til NRK og SVT har slått alle rekorder.

Skavlan forsvarte i flere norske medier sin oppførsel, ved å henvise til at nordmenn ikke forstod hvilken «kontroversiell» og «radikal» politiker Åkesson er. Det skal for øvrig legges til at Sverigedemokraternas mål er å få ned svensk masseinnvandring til europisk, eller nordisk standard. Knapt særlig radikalt.

I et avsnitt nylig lastet opp på Youtube har Granskning Sverige gått igjennom programmet og konstatert at Fredrik Skavlan ved flere tilfeller løy for Åkesson for å få ham ut av balanse og fornedre ham. Skavlan har tidligere latt gjester som Sveriges statsminister, sosialdemokraten Stefan Löfven, uimotsagt få spre løgner om Sverigedemokraterna og Jimmie Åkesson.

Ifølge Granskning Sverige skal NRK/SVT blant annet ha håndplukket publikum som buet på ham så fort han kom inn i studioet. Programleder Fredrik Skavlan skal ha løyet for Jimmie Åkesson ved flere tilfeller, og på en veldig utspekulert måte. Ettersom Åkesson har vært sykemeldt og ikke er helt oppdatert, kunne Skavlan servere rene løgner.

Sammenlign gjerne også Åkesson-intevjuet med Skavlans intervju med Stefan Löfven: