Hjem Nyheter Norge Gratis førerkort og rentefritt billån til «flyktninger»

Gratis førerkort og rentefritt billån til «flyktninger»

0

MASSEINNVANDRING En rekke kommuner på Sørlandet tilbyr nå støtteordninger til såkalte flyktninger som ønsker å ta førerkortet. Støtten varierer fra 5 000 til 30 000 kroner.

nybil

Det er ikke lenger godt nok med gratis bussreiser for såkalte flyktninger. På Sørlandet tilbyr nå 14 kommuner støtteordninger for såkalte flyktninger som ønsker å ta førerkortet. Støtten varierer fra 5 000 til 30 000 kroner. Noen kommuner tilbyr i tillegg et rentefritt lån til bilkjøp.

LES OGSÅ: Politikere vil gi «flyktninger» rabatt på bussen

I Audnedal gir kommunen 20 000 kroner i støtte per «flyktning» som ønsker å ta førerkortet. I tillegg får hver enkelt 30 000 kroner i rentefritt lån til bilkjøp. Kommunesjef i Audnedal, Even Schau, forteller til Fædrelandsvennen at ordningen er innført for å gjøre livet enklere for innvandrerne.

– Med bil kan flyktningene komme seg til skole, butikk og andre gjøremål i kommunen. Det er ikke minst viktig for å forsøke å få dem i jobb.

Billigere med egen bil

I likhet med Audnedal kommune tilbyr også Valle kommune økonomisk støtte i form av 20 000 kroner til de som ønsker å ta sertifikatet. Ifølge ordfører Steinar Kyrvestad er dette langt billigere for samfunnet enn offentlig transport. Dette til tross for at det går svært få busser i Valle.

– Det er et meget godt tilskudd for å bedre integreringen. Her går knapt buss, og dette vil bidra til at disse familiene kommer seg rundt om i samfunnet vårt.

Hvilke økonomiske støtteordninger kommunene har for vanskeligstilte etniske nordmenn, fremkommer ikke.

Kilder:
Sørlandskommuner betaler førerkortet til flyktninger
Reagerer på førerkort-støtte til flyktninger
Flyktninger får førerkortet betalt av kommunen

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg