Hjem Nyheter Norge Gratis førerkort og rentefritt billån til «flyktninger»

Gratis førerkort og rentefritt billån til «flyktninger»

26

MASSEINNVANDRING En rekke kommuner på Sørlandet tilbyr nå støtteordninger til såkalte flyktninger som ønsker å ta førerkortet. Støtten varierer fra 5 000 til 30 000 kroner.

nybil

Det er ikke lenger godt nok med gratis bussreiser for såkalte flyktninger. På Sørlandet tilbyr nå 14 kommuner støtteordninger for såkalte flyktninger som ønsker å ta førerkortet. Støtten varierer fra 5 000 til 30 000 kroner. Noen kommuner tilbyr i tillegg et rentefritt lån til bilkjøp.

LES OGSÅ: Politikere vil gi «flyktninger» rabatt på bussen

I Audnedal gir kommunen 20 000 kroner i støtte per «flyktning» som ønsker å ta førerkortet. I tillegg får hver enkelt 30 000 kroner i rentefritt lån til bilkjøp. Kommunesjef i Audnedal, Even Schau, forteller til Fædrelandsvennen at ordningen er innført for å gjøre livet enklere for innvandrerne.

– Med bil kan flyktningene komme seg til skole, butikk og andre gjøremål i kommunen. Det er ikke minst viktig for å forsøke å få dem i jobb.

Billigere med egen bil

I likhet med Audnedal kommune tilbyr også Valle kommune økonomisk støtte i form av 20 000 kroner til de som ønsker å ta sertifikatet. Ifølge ordfører Steinar Kyrvestad er dette langt billigere for samfunnet enn offentlig transport. Dette til tross for at det går svært få busser i Valle.

– Det er et meget godt tilskudd for å bedre integreringen. Her går knapt buss, og dette vil bidra til at disse familiene kommer seg rundt om i samfunnet vårt.

Hvilke økonomiske støtteordninger kommunene har for vanskeligstilte etniske nordmenn, fremkommer ikke.

Kilder:
Sørlandskommuner betaler førerkortet til flyktninger
Reagerer på førerkort-støtte til flyktninger
Flyktninger får førerkortet betalt av kommunen

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
26 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg