Hjem Nyheter Gravid new zealander får ikke reise hjem – reddet av Taliban

Gravid new zealander får ikke reise hjem – reddet av Taliban

UTENRIKS Den new zealandske journalisten Charlotte Bellis fikk ikke returnere til New Zealand da hun ble gravid. I stedet fikk hun hjelp av Taliban.

Charlotte Bellis. Skjermbilde: Instagram.

New zealanderen Charlotte Bellis har i flere år jobbet for Al Jazeera i Afghanistan. Da hun nylig besøkte mediebedriftens hovedkontor i Qatar fikk hun greie på at hun var gravid.

Ettersom Bellis ikke er gift med sin partner oppsto det problemer. I Qatar er utenomekteskapelig graviditet kriminelt. Kvinnen forsøkte umiddelbart å returnere til New Zealand for å føde sitt barn.

Bellis ble dog nektet inngang til hjemlandet, da regjeringens koronarestriksjoner ikke tillater innbyggere å reise inn i landet. For å ikke risikere å bli arrestert i Qatar måtte Bellis ta kontakt med talibanregjeringen i Afghanistan.

– I min tid av nød sa den new zealandske regjeringen at jeg ikke var velkommen. Dette føles bare som et fullstendig tillitsbrudd, sa journalisten til Radio New Zealand.

I intervjuet forklarer Bellis hvordan hun sendte 59 dokumenter til new zealandske myndigheter for å få nød-tillatelse til å reise hjem, men at hun ble nektet på grunn av restriksjoner.

Hun forteller senere at Taliban ville hjelpe henne.

«Vi er glade på dine vegne. Du kan komme hit og du vil ikke få noen problemer. Uroe deg ikke, alt kommer til å løse seg», skal Taliban ha sagt til Bellis.

«Si bare til folk at du er gift og om det eskalerer, ring oss. Uroe deg ikke», forsikret Taliban.