Hjem Nyheter Greenblatt ble hånet av svarte etter å ha gjestet hiphop-show

Greenblatt ble hånet av svarte etter å ha gjestet hiphop-show

USA Jøden Jonathan Greeblatt, fra den jødiske maktorganisasjonen ADL, besøkte onsdag hiphop-showet Breakfast Club for å angripe Kanye West. Lytterne ble imidlertid ikke imponert.

Breakfast Club-vert Larry «Charlamagne» McKelvey intervjuer ADL-sjef Jonathan Greenblatt. Foto: Skjermbilde Breakfast Club/Youtube.

Helt siden rapperen Kanye «Ye» West begynte å kritisere jødisk makt, har den USA-baserte jødiske maktgruppen Anti-Defamation League (ADL) satt i gang en massiv propagandaoperasjon for å felle Ye. Imidlertid har mange høyprofilerte svarte i USA inntatt en mer eller mindre åpen stilling for Ye, og den svarte befolkningen ser ut til å bli stadig mer bevisst på jødespørsmålet.

Onsdag dukket ADL-toppsjef Jonathan Greenblatt opp i det populære amerikanske hiphop-radioprogrammet Breakfast Club i et forsøk på å snu USAs afrikanske befolkning mot Ye.

I showet innrømmet Greenblatt at ADLs hovedoppgave er å «beskytte det jødiske folk» mot «antisemittisme». Han hevder også at «antisemittisme» er en «konspirasjonsteori».

– Det er denne forvrengte ideen som endrer form i forhold til tid og sted, forteller Greenblatt.

Greenblatt hevder også at jøder er ofre for 60 prosent av alle såkalte hatforbrytelser i USA til tross for at de bare er 2 prosent av befolkningen og at 2021 satte ny rekord i «antisemittiske forbrytelser». Ifølge Greenblatt var det tre ganger så mange «antisemittiske hatforbrytelser» i fjor sammenlignet med 2015.

I tillegg hevder ADL-sjefen at han er «veldig, veldig forsiktig» med å kalle noen «antisemittiske», mens han samtidig skryter av hvor mange mennesker ADL har «gitt seg på» og hvordan de har klart å ødelegge karrierene til folk som har kritisert jøder.

«Som en heksesabbat med gjester som har gjort seg til våre herrer»

Greenblatts forsøk på å vinne over Amerikas afrikanere ser imidlertid ikke ut til å ha vært vellykket. I kommentarfeltet til avsnittet på Youtube finner du utelukkende kritiske kommentarer.

«Dette intervjuet er det mest vinklede som Breakfast noensinne har hatt. Denne fyren er profesjonelt respektløs mot svarte mennesker,» lyder en av de mest oppstemte kommentarene.

En annen bruker på Youtube skriver at Greenblatts intervju «bokstavelig talt er skademinimering» og at han aldri har vist interesse for programmet før. Ifølge brukeren gjestet Greenblatt radioprogrammet kun i et forsøk på å «slukke en brann».

Mange kritiserer også programlederne for ikke å ha stilt relevante spørsmål til Greenblatt. For eksempel vil en bruker at Greenblatt skal forklare hvordan jødene kan ta fra Ye «alt han har» mens de samtidig påstår at de ikke innehar makt, noe Greenblatt hevder.

En annen skriver at «for en person som ikke kontrollerer media, vet han virkelig mye om det og er selvsikker nok til å utfordre de største medieselskapene». En bruker bemerker også at Greenblatt, for å være en mann helt uten makt, er veldig opptatt av å bestemme hva andre skal si og hvordan de skal oppføre seg.

Andre uttaler kort at Greenblatt er «full av dritt» og sier at de «står på side med Kanye». Mange skriver også at Greenblatt beviser at «Kanye har rett».

En bruker skriver at «vi som fellesskap avviser dette budskapet» og mange beskriver at det er en revolusjon på gang der svarte våkner opp til jødespørsmålet etter Yes sine mange utspill. En bruker skriver:

Hele denne Ye-sagaen har åpnet øynene mine. Jeg visste aldri hvem, eller hva som egentlig var «kraften bak makten». Men nå faller alle bitene på plass… Det er som Rosemary’s Baby [60-talls psykologisk thriller. red. anm.] – en pakt av demoniske romvesener har posisjonert seg som våre mestere og de vil ikke stoppe før vi er fullstendig under deres kontroll. Jeg må se nærmere på andre verdenskrig etter dette spetakkelet. Hekser, alle sammen!