Hjem Nyheter Greta Thunberg oppvigler til lovovertredelser

Greta Thunberg oppvigler til lovovertredelser

VENSTREEKSTREMISME I et debattprogram på TV oppfordrer den svenske venstreekstremisten Greta Thunberg sine jevnaldrende til å følge hennes eksempel og «handle utover lovlige metoder» for å «nå sine klimamål».

Venstreekstremisten Greta Thunberg. Foto: Anders HellbergCC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons.

Under sin gjesteopptreden i fredagens episode av TV-kanalen ABCs program The View, hevder Greta Thunberg (20) at hvis menneskene som har gjort store fremskritt innen områdene sosial rettferdighet og sivile rettigheter gjennom historien alltid hadde holdt seg innenfor loven – så «ville vi ikke vært der vi er i dag». Klimaalarmisten mener at reelle klimatiltak kun kan oppnås gjennom handlinger som ikke lar seg hemme av eksisterende lovverk.

Sunny Hostin, fra The View, tar opp arrestasjonen av Thunberg i januar da hun deltok i de venstreorienterte opptøyene i den tyske byen Lüzerath, på plassen der en kullgruve skal bygges ut. Tysk politi arresterte Thunberg da hun nektet å forlate opptøyene. Hostin, som åpenbart har Thunberg som sitt store idol, retter dog aldri et kritisk spørsmål til Thunberg. I stedet berømmer hun Thunberg for hennes «lidenskap» og «engasjement» og spør:

– Var dette første gang du ble arrestert slik? Og gitt hvor lidenskapelig du er, er det trygt å anta at dette ikke blir den siste?

Thunberg innrømmer at det sannsynligvis vil skje igjen fordi «vi beveger oss i feil retning når det kommer til klimaet», og hun fortsetter:

– Så dessverre, hvis vi fortsetter som nå, vil vi nok se flere og flere gjøre det samme og meg inkludert.

Thunberg hevder avslutningsvis at «klimaendringskrisen er en like eksistensiell trussel som rasisme eller andre menneskerettighetsspørsmål som motiverer denne typen reaksjoner».