Hjem Nyheter Europa Grethe Ellingsen etterforskes for ærekrenkelse etter hatefull tirade på hotell

Grethe Ellingsen etterforskes for ærekrenkelse etter hatefull tirade på hotell

2

RUSSLAND Honorærkonsul i Murmansk Grethe Ellingsen er under etterforskning for ærekrenkelse i Russland.

Murmansk. Foto: Tom Thiel (CC BY 2.0).

Honorær konsul i Murmansk, Grethe Ellingsen fra partiet Høyre, er i den russiske byen Murmansk under etterforskning for æreskrenkelse etter å ha skjelt ut en hotellbetjening tidligere i sommer. Med et infantilt og obskønt språk man kanskje ikke umiddelbart forbinder med funksjonen som konsul, uttrykte Ellingsen sin misnøye med at hennes hotellrom ikke var ferdig rengjort ved ankomst.

«Jeg hater russere! Dere er en skam! Jeg er fra Skandinavia og vet hvordan man vasker, mens dere har bare en russisk gammel dame som svinger litt på kluten», var noe av det utsendingen klarte å lire av seg mellom alle F***-ordene til en hotellbetjening som nok både sosialt og økonomisk kan se langt etter de privilegier som Ellingsen nyter.

Det interessante i denne saken er det prinsipielle: det er ingen som er så fordomsfulle og intolerante som liberal-demokrater når de tror at ingen ser de. Men hatet er selvsagt forbeholdt individer av samme rase, og helst av lavere sosio/økonomisk status.

Under kan man se overvåkningskamerafilm fra hendelsen.

KILDETeller Report
Avatar photo
Småbruker med bredt interessefelt. Skriver ofte tekster som griper over flere nivåer, siden det er realiteten vi er konfrontert med, men med uttalt intensjon om at noe skal være tilgjengelig for alle.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Ganz von Selbst
Ganz von Selbst
6 måneder siden

Sykelig dum person, i alle fall ikke diplomatisk selv om hun er «konsul», helt sikkert hun skal ete sin hovmodig hat resten av sin forbannet livet.

Hans-Simon Dahle
Hans-Simon Dahle
6 måneder siden

Skam over dette berettigede kvinnfolket, konsul eller ei. Mye kan nok sies om russere og deres standard – som her – men å la frustrasjonen går ut over de som jobber og sliter, mens en selv lever på den grønne gren.. Jeg har selv opplevd nordmenn og -kvinner som ikke kan oppføre seg i utlandet, og det er med beklagelse jeg da kjenner på at jeg er av samme nasjonalitet.