Hjem Nyheter Norden Grovt kriminelle tjener penger på asylindustrien

Grovt kriminelle tjener penger på asylindustrien

0

SVERIGE Grovt yrkeskriminelle er allerede en del av asylindustrien og kan tjene så mye som 10 000 kroner i måneden på en campingvogn med to senger.

innbrudd.

Yrkeskriminelle driver asylmottak i minst fire av syv politiregioner i Sverige. Ifølge Erik Siverbo, sjef for etterretningstjenesten i region Väst, har de sett en trend at kriminelle starter asylmottak for å tjene penger og finansiere sin kriminelle virksomhet.

— De kan investere i narkotikakriminalitet, finansiere kjøp av våpen, de kan finansiere opplegg med skatteunndragelse. Alt man kan tenke seg, sier han.

Videre mener Siverbo at de som driver asylmottak kan få de boende til å bli en del av deres kriminelle nettverk.

— Risikoen er jo så klart at mennesker som bor på disse mottakene og er i et miljø hvor kriminelle elementer har stor innflytelse risikerer å fanges opp og begå lovbrudd og fanges opp av kriminelle nettverk, sier han.

Ifølge Migrationsverket (UDI i Sverige) utredes det om de som skal drive asylmottak har begått økonomisk kriminalitet eller har gjeld. Men det er lett at kriminelle slipper gjennom kontrollene fortsetter de.

— Ofte kan man ikke glemme at mange av dem er ganske dyktige på å bygge opp en pen fasade også, og de er ikke lett å gjennomskue, sier fungerende sjef for mottaksenheten, Björn Jacobsson.

Videre mener Jacobsson at man ganske sikkert bedriver forskjellige typer kriminell virksomhet i og rundt mottakene.

— Jeg kan tenke meg at det kan forekomme hvitvasking, det kan være at de kanskje bedriver kriminell virksomhet selv på stedene, sier han.

Kilder:
Grovt kriminella tjänar pengar på asylindustrin
Kriminellas inkomster från asylboenden kan gå till ny brottslighet

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg