Hjem Nyheter Norden Gruppevoldtatt kvinne ba om hjelp: «Du er ekkel og har sæd i...

Gruppevoldtatt kvinne ba om hjelp: «Du er ekkel og har sæd i håret»

FLERKULTUR En svensk kvinne ble i fjor grovt gruppevoldtatt i en trappeoppgang i den flerkulturelle bydelen Fittja i Stockholm. Offeret fortalte i avhør hvordan hun etter gruppevoldtekten forsøkte å få hjelp, men da ble ignorert, avvist og kalt «ekkel».

I august ifjor ble en svensk kvinne i 30-årene voldtatt og mishandlet inne i en trappeoppgang i no-go-sonen Fittja i Stockholm. Den grove voldtekten varte i flere timer og skal ha blitt utført av flere innvandrere. Eksakt hvor mange som er medskyldige i gruppevoldtekten er politiet usikker på.

Det drøyde til midten av juni i år før de første gjerningsmennene ble arrestert. Dette til tross for at politiet hadde sikret spor som kunne matches ved Nationellt forensiskt centrum (NFC). At det hadde drøyd såpass lenge bortforklarte politiet med «at de hadde annet å gjøre

Etter at gjerningsmennene hadde forlatt trappeoppgangen hadde offeret ringt på en dørklokke og bedt vedkomne som bodde der om å varsle politiet. Mannen som åpnet døren hadde dog ikke brydd seg mer enn å se til at hun kom seg ut gjennom porten.

«En mann som NN gikk bort til sa at hun var ekkel og at hun hadde sæd i håret», har kvinnen fortalt i avhør. Offeret hadde da istedet forsøkt å få hjelp av en vakt ved t-banestasjonen. «Han åpnet bare bommene og vinket til NN at hun kunne passere. Han hadde ingen interesse av å hjelpe henne.»

Istedet hadde offeret klart å komme seg til Fittja sentrum for å prøve å få hjelp der. En rekke personer hadde spurt henne om hva som hadde skjedd, men da hun fortalte at hun hadde blitt voldtatt hadde de blant annet uttalt: «Men usj, du har sæd i ansiktet og på klærne dine, ikke bland oss inn.»

Kvinnens advokat, Elisabeth Mazzi Fritz, har tidligere beskrevet den grove gruppevoldtekten følgende:

Det handler om en forferdelig voldtekt som førte til en svært vanskelig tortur-lignende traume for min klient. Det her er ett av de aller grusomste voldtektssaker jeg har opplevd under mine 26 år som advokat.

To menn på 22 og 28 år har blitt siktet for medvirkning til grov voldtekt. Ifølge påtalemyndigheten lo disse da de filmet gruppevoldtekten med sine mobiltelefoner. Tre andre menn i alderen 19–23 år har blitt siktet for grov voldtekt. De siktede kommer opprinnelig fra Midtøsten, Afrika og Balkan. Rettsaken pågår i skrivende stund, så hva straffen blir gjenstår å se. Alle de involverte nekter straffeskyld.

Kilde:
Gruppvåldtagen kvinna bad om hjälp: »Du är äcklig och har sperma i håret»