Hjem Nyheter Guaidó vil åpne opp landets oljereserver for utenlandske foretak

Guaidó vil åpne opp landets oljereserver for utenlandske foretak

UTENRIKS I følge Juan Guaidós sendebud i USA, så vil Guaidó åpne opp landets oljereserver, for å kunne utnyttes av utenlandske foretak.

Juan Guaidó vil åpne opp for at utenlandske foretak skal kunne utnytte landets rikelige oljereserver, dette i følge hans sendebud i USA, Carlos Vecchio. I dag krever landet at det statlige oljeselskapet PDVSA står for minst 51 prosent av investeringene i fellesprosjekter med andre oljeselskaper.

– Vi ønsker å bytte til en åpen økonomi, vi vil øke oljeproduksjonen, sa Vecchio i et intervju med TV-kanalen Bloomberg.

– Majoriteten av den økte oljeproduksjonen vil vi se komme til å ligge under den private sektoren.

Den beryktede krigshisseren og sikkerhetsrådgiveren John Bolton har tidligere sagt at det ville utgjøre «stor forskjell for USA økonomisk» om amerikanske foretak kunne få utnytte Venezuelas oljeressurser.

Venezuela er for tiden utsatt for amerikanske sanksjoner mot PDVSA og kan derfor ikke eksportere olje til USA. Som svar på dette, i følge Ronny Romero, Venezuelas representant i OPEC, vil de istedet eksportere olje til land i Europa og Asia. Romero mener at Russland og Kina knapt nok kommer til å bry seg om USAs sanksjoner.

Les også:
Venezuela: «Angriper USA får de et nytt Vietnam»
Trump utelukker dialog med Maduro – men ikke militærintervensjon
Stormakter motsetter seg USAs tenkte kupp i Venezuela
Populistiske Italia støtter ikke regimeskifte i Venezuela