Hjem Nyheter Guaidós stabssjef arrestert – anklages for å lede terrorcelle

Guaidós stabssjef arrestert – anklages for å lede terrorcelle

2

VENEZUELA Juan Guaidós stabssjef har blitt arrestert og anklages for å lede en terrorcelle. USA har fordømt arrestasjonen og truer med represjon.

Foto: Twitter / MIJPVenezuela.

Det er Venezuelas innenriksminister Néstor Reverol som bekrefter at stabssjefen til den selverklærte stedfortredende presidenten Juan GuaidóRoberto Marrero, har blitt arrestert etter at myndighetene slo til mot en «terrorcelle».

– Sammen med påtalemyndighetens kontor førte etterforskningen til arrestasjonen av innbyggeren, Roberto Eugenio Marrero Borgas, som er direkte ansvarlig for organiseringen av kriminelle grupper, sa Reverol i en uttalelse.

Venezuelas regjering anklager Guaidó-opposisjonen, som støttes av blant annet USA, for å planlegge terrorangrep mot regjeringen.

USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver, krigshisseren John Bolton, fordømte arrestasjonen umiddelbart og kalte den illegal, samt truet med represjon.

– Maduro har tatt enda et stort feilsteg. Den illegale arrestasjonen av Roberto Marrero, Stedfortredende president Juan Guaidós stabssjef, vil ikke gå ubesvart. Han burde løslates umiddelbart og hans sikkerhet garanteres, skrev Bolton på Twitter.

I et intervju med Breitbart på torsdag sa Bolton at USAs president Donald Trump ikke utelukker noen muligheter for å styrte regjeringen i Venezuela.

– President Trump selv har vært klart på dette punktet ved flere tilfeller når han sier at alle muligheter ligger på bordet. Jeg tror folk må forstå og tro det; han er veldig seriøs, sa Bolton.

I intervjuet sa Bolton videre at USA vil holde den såkalte Monroedoktrinen i live og hindre utenlandsk innflytelse i Venezuela, som kan skade USAs egne interesser. Venezuelas regjering har anklaget USA for å ha skapt den økonomiske krisen i landet med sanksjoner og utenrikspolitisk streben etter å isolere landet; Russisk eller Kinesisk hjelp til Venezuela for å komme ut av krisen er dermed noe USA vil forsøke å forhindre.

– Vårt mål er å være sikre på at denne utenlandske innflytelsen ikke kontrollerer Venezuela og negativt påvirker De forente stater og våre interesser i vår hemisfære. […] Så vi snakker her om å vri kontrollen bort fra et sosialistisk autokrati og holde Monroedoktrinen i live i den vestlige hemisfæren for at krefter utenfor hemisfæren ikke skal diktere hva som foregår her.

Monroedoktrinen er USAs politikk, utformet av president James Monroe i 1823, for å hindre europeiske makter å kolonisere eller ha innflytelse i Nord- eller Sør-Amerika.

Forrige måned ble «humanitær hjelp» fra USA hindret i å komme inn i Venezuela, med anklager om at det egentlig var et skalkeskjul for å smugle våpen til opposisjonen.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Reodor
Reodor
2 år siden

Cred til Venezuelas innenriksminister Néstor Reverol for å ha uskadeliggjort en amerikanskstøttet terrorcelle. ✌️

Nå haster det for Venezuela å anskaffe russiske S-400 i tide så kan pepre ned alle F35 fly som våger å krenke deres grenser.

Reodor
Reodor
2 år siden

Når Bolton uttaler «– Vårt mål er å være sikre på at denne utenlandske innflytelsen ikke kontrollerer Venezuela og negativt påvirker De forente stater og våre interesser i vår hemisfære.», mener han at USA har et «Lebensraum-krav» på Syd-amerika.

Monroedoktrinen er ikke annet enn sjåvinistisk imperialisme.