Hjem Nyheter Europa Gule vester-demonstranter vandaliserte frimurer-tempel

Gule vester-demonstranter vandaliserte frimurer-tempel

3

FRANKRIKE Under lørdagens demonstrasjoner brøt Gule vester-demonstranter seg inn i et frimurer-tempel hvor de ødela inventar og tok med seg flere seremoni-gjenstander. Hendelsen blir fordømt av myndighetene, som kaller det «intoleranse» og «dumhet».

Foto: DDM Laurent Dard

I den franske byen Tarbes hadde De gule vestene også mobilisert sist lørdag. I løpet av kvelden hadde gruppen startet å komme med verbale utfall mot det lokale frimurer-tempelet, før de fysisk tok seg inn i bygningen. Her ødela de interiør, utsmykninger og møbler, og stjal fire seremonisverd.

«Først jødene, så frimurerne. Når dumhet møter intoleranse oppstår det verste», sier innenriksminister Christophe Castaner i en kommentar til hendelsen, og henviser dermed til det faktum at De gule vestene har blitt anklaget for antisemittiske holdninger og handlinger tidligere. Dermed har myndighetene samtidig dratt linjen for hvilke grupper man ikke kan opponere mot.

De fire sverdene ble senere returnert.

3
Delta i debatten

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
SidselMorten Recent comment authors
  Subscribe  
nyeste eldste flest stemmer
Bli varslet om
Morten
Morten

Absolutt herlig! Frimureriet har vært som en kreftbyll på verden i langt tid nå. Jeg tror man har kommet til det stadiet at det enten er kur eller død. Frimureriets makt må elimineres.

Morten
Morten
Sidsel
Sidsel

Frimureriet ble etablert allerede i 1776 av jøden Weishaupt. Den gang omtalt som Illuminati. De hadde da mer enn 2000 medlemmer. Frimurere avlegger en ed om lojalitet til sine brødre. De finnes i rettsapparatet, politi, dommere, advokater. Manglende retts sikkerhet er et faktum.