Hjem Nyheter Gummistøvler ble «nazistpropaganda»

Gummistøvler ble «nazistpropaganda»

0

AUSTRALIA: Etter en reklamekampanje på Facebook beskyldes nå det australske klesmerket Seed for å ha spredt «nazistisk propaganda». En tolkningsfeil ifølge en talsmann fra selskapet.

nazistövlar

Bildet som ble publisert på foretakets Facebookside viste gummistøvler fra deres barnekolleksjon. Støvlene var plassert slik at de kunne minne om et speilvendt hakekors. Dette har vekket sterke reaksjoner hos følsomme individer som mener gummistøvlene minner om hakekorset brukt av nasjonalsosialistene under det Tredje rikets Tyskland.

Den australske avisen news.com.au oppgir at selskapet først ikke gjorde noe, til tross for klager fra flere hold. Bildet forsvant dog etter at avisen selv kontaktet selskapet.

Seeds sjef, Denise Haughley oppga til avisen at det var trist at bildet var tolket som noe annet enn fire fargeglade støvler: «Vi vil si at dette bildet ikke var ment til å fornærme noen, og vi ber oppriktig om unnskyldning om noen har blitt støtt.»

Avisen Israel National News synes datoen for lanseringen av reklamekampanjen er iøyenfallende, da det var samme uke som minnedagen for «holocaust». En dag da hvite mennesker oppfordres til å sørge over «seks millioner jøder som skal ha blitt drept under andre verdenskrig».

Kilde:
Australian Clothing Brand Under Fire For ‘Swastika Boots’

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg