Hjem Nyheter Norden Gutt knivstukket på barneskole i Göteborg – døde av knivskader i halsen

Gutt knivstukket på barneskole i Göteborg – døde av knivskader i halsen

3

SVERIGE På mandag ble en gutt knivstukket i halsen av en annen gutt på en barneskole i Göteborg. Nå har gutten omkommet som følge av knivskadene.

Illustrasjonsfoto.

På barneskolen Utmarksskolan i Kortedala, som ligger i Göteborg, oppsto det på mandag en hendelse som ledet til at en gutt i begynnelsen av tenårene omkom av knivskader. Gutten ble angrepet med kniv av en annen gutt og påført alvorlige kuttskader i halsen. Han ble deretter fraktet til sykehus med ambulanse, hvorpå han onsdag døde som følge av skadene.

Den døde gutten gikk i 6. klasse og den andre gutten sies å være i «lignende alder», under 15 år gammel. Hendelsen skal ha skjedd på en parkeringsplass ved siden av barneskolen. Den mistenkte mindreårige gjerningspersonen ble pågrepet i hjemmet sitt mandag ettermiddag og er nå blitt tatt hånd om av sosialtjenesten (det svenske barnevernet, red. anm.).

Saken vil ikke føre til tiltale fordi den mistenkte gjerningsmannen er under 15 år, etterforskningen vil bare gi sosialtjenesten grunnlag for hvilke handlinger de blir nødt til å sette i verk mot den mistenkte. Marie Åhman, kommunikatør ved grunnskoleforvaltningen kommenterer hendelsen:

– Det er så enormt tragisk, så det er vanskelig å finne ord. Vi har elevhelsetjenesten og kriseteam på skolen akkurat nå for å støtte rektor, ansatte og elever. Akkurat nå prøver vi å samles rundt det som har skjedd.

Les også:
Barn står for halvparten av all knivvold i London
Svenske ungdommer minoritet på skolen – farger håret svart for å passe inn
Totalt kaos på skole i flerkulturelle Malmö
Innvandrer voldtok 13-åring på skoletoalett

3
Delta i debatten

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
HanneRonnyProverbs 26:11 Recent comment authors
  Subscribe  
nyeste eldste flest stemmer
Bli varslet om
Hans-Simon

Skal vi gjette på etnisiteten til gjerningsperson – og offer? For slikt offentliggjøres ikke av politiet, som kjent. Men det er vel «rasisme», og iallfall fordomsfullt, som de pk vil hevde. De får mene akkurat det de vil, og så får vi holde på våre «fordommer» inntil det motsatte er bevist.

Ronny

Fy faen for et jævlig samfunn det har blitt. Hadde man kunne tatt en tidsmaskin å gå tilbake 40 år i tid å fortalt hvordan samfunnet i 2020 vil bli, hvem andre enn psykopatiske kapitalister ville ønsket disse tilstandene velkommen den gang? Når jeg var 7 år på bygda på slutten av 80 tallet, begynnelsen av 90 tallet var det helt normalt at vi barn gikk med morakniver på oss. Vi levde i et tillits samfunn hvor vi spikket sammen leirer og hytter etter skoletid. Det var helt utenkelig at noen av oss skulle finne på å knivstikke hverandre. Det… Les mer »

HRH

Leste jeg riktig?
PÅ BARNESKOLEN? Dette kan ikke være sant?
Hva pokker foregår? Jeg blir direkte bekymret og livredd at et barn kan komme inn på slike tanker som å knivstikke andre barn. Forstår det ikke.