Hjem Nyheter Gyllent daggry avslører politisk forfølgelse

Gyllent daggry avslører politisk forfølgelse

HELLAS: Gyllent daggry har hele tiden hevdet at etterforskningen av partiet er politisk motivert. Nå har de gått ut med en video der en statssekretær i den greske regjeringen sier det samme.

På skjult kamera sier statssekretæren Takis Baltakos at etterforskningen av Gyllent daggry og arrestasjonene av partiets ledelse i september i fjor ble satt i gang av statsminister Antonis Samaras samt justisministeren, Haralambos Athanasiou, og ministeren for allmenn orden og borgerbeskyttelse, Nikos Dendias. Påskuddet for etterforskningen var at Gyllent daggry skulle være en «kriminell organisasjon».

Videoopptaket viser Gyllent daggrys pressetalsmann og parlamentsmedlem Ilias Kasidiaris i samtale med Baltakos. Her sier Baltakos at etterforskningen av Gyllent daggry ble iverksatt for å sikre nok stemmer til statsministerens parti, Nytt demokrati, som på den tiden tapte stemmer til Gyllent daggry.

Takis Baltakos
Takis Baltakos

På Kasidiaris’ spørsmål om hvorfor han og andre i Gyllent daggry senere ble løslatt, svarte Baltakos: «De lot dere gå av den enkle grunn at de manglet bevis».

Ifølge Baltakos ble Samaras rasende på ministrene Athanasiou og Dendias fordi Kasidiaris ble løslatt. Kasidiaris ble nemlig løslatt dagen etter at Samaras hadde uttalt følgende på en konferanse til The American Jewish Committee: «Det er over. Jeg sperret dem inne». Samaras mente de to ministrene hadde lurt ham og satt ham i forlegenhet gjennom løslatelsen.

Ilias Kasidiaris
Ilias Kasidiaris

Baltakos, som beskrives som Samaras mest betrodde rådgiver, har sagt opp sin stilling etter at videoopptaket ble gjort kjent.

I tillegg til den allerede publiserte videoen, har Gyllent daggry uttalt at de har 14 andre videoopptak hvor parlamentsmedlemmer og ministre avslører at den pågående forfølgelsen av Gyllent daggry skjer fordi «den internasjonale jødedommen og regjeringen beordret det».

Avsløringene kan svekke regjeringspartienes posisjon og styrke Gyllent daggrys stilling bare uker før lokalvalg og EU-parlamentsvalg.

Relaterte artikler:
Lederen for partiet Gyllent daggry er arrestert
Gyllent daggrys ledere må møte i retten på tirsdag
Hellas statsminister sverger å utrydde Gyllent daggry
World Jewish Congress oppfordret Hellas’ regjering å forby Gyllent daggry
Tidligere gresk justisminister: Sionister og Eu lå bak aksjonene mot Gyllent daggry

Kilder:
Breaking news: Greek Secretary of State resigns
Update: The translated transcript that led to the resignation
Greek prime minister facing resignation