Hjem Nyheter Hackergruppe lekker israelske forsvarshemmeligheter

Hackergruppe lekker israelske forsvarshemmeligheter

0

KYBERANGREP Hackergruppen «Moses Staff» har fått tilgang til hemmelige bilder fra Israels forsvar. Nå truer de med å lekke flere dokumenter.

Lekkede bilder fra Israels militære. Foto: «Moses Staff».

En hackergruppe som kaller seg «Moses Staff» har publisert en mengde bilder og personopplysninger som tilhører det israelske forsvaret. Informasjonen har ikke vært tilgjengelig for allmenheten, hvilket er grunnen til at det mistenkes å ha skjedd et kyberangrep.

Bildene som har blitt publisert er relativt harmløse og består eksempelvis av private bilder av forsvarsminister Benny Gantz og andre gruppebilder med soldater.

Ifølge hackergruppen var denne første lekkasjen dog bare en advarsel. De hevder videre at de har fått tilgang til hemmeligstemplet informasjon om landets forsvar og forsvarsminister.

«Kommer til å slå til når dere minst venter det»

«Vi har holdt øye med dere i mange år, ved hvert tilfelle og ved hvert steg. Alle deres beslutninger og uttalelser har blitt overvåket. Snart kommer vi til å slå til mot dere når dere minst venter det», advarer hackergrupper på sin nettside. De lover å «informere verden om israelske myndigheters forbrytelser».

Israels forsvarsdepartement har ikke bekreftet at et angrep har funnet sted, men landets kybermyndighet oppfordrer alle statstjenestemenn til å oppdatere sine Windows-datamaskiner.

Iran anklages for innblanding

På hackergruppens nettside hevdes det også at de har tilgang til informasjon om flere israelske myndigheter og store bedrifter, eksempelvis landets postmyndighet.

De skriver at de har hacket 165 servere, 254 nettsider og samlet over 11 terrabyte med data. Hackerne har også klart å skjule sporene sine, da ingen har kunnet utpeke gruppens opphav. Israelsk media anklager dog åpent Iran som skyldig.

Gruppens Twitterkonto ble opprettet for bare noen uker siden, og som «sted» har de skrevet «Jerusalem» på hebraisk.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg