Hjem Nyheter Hærens sjefsrabbiner: «Voldta gjerne arabiske kvinner»

Hærens sjefsrabbiner: «Voldta gjerne arabiske kvinner»

MORAL Utnevnelsen av en viss oberst til å etterfølge en kjent brigadegeneral som sjefrabbiner i landets hær blir nå møtt med sterke tilbakeslag i Israel.

Oberst Eyal Karim, nyutnevnt sjefrabbiner i IDF. (Skjermbilde: Sekulære samtaler)

I den jødiske okkupasjonsstaten raser det for tiden en storm av debatt over utnevnelsen av oberst Eyal Karim som ny sjefsrabbiner for det israelske militæret (IDF), etter brigadegeneral Rafi Peretz, som har hatt stillingen i seks rolige år. Årsaken til fiaskoen er førstnevntes forkjærlighet for voldtekt som våpen – og hans velkjente frittalenhet om denne preferansen.

Karim, som mandag ble presentert som den tiltenkte nye sjefsrabbineren i IDF, har tidligere skapt kontrovers og blitt anklaget for å komme med kvinnefiendtlige uttalelser, der han for eksempel var imot kvinnelig verneplikt og antydet at voldtekt er en naturlig del av moderne krigføring.

Ifølge Ynet News har Karim inntil nylig fungert som leder for militærrabbinatets underliggende rabbinatavdeling. Han er en alumnus av yeshives Bnei Akiva Nachalim og Ateret Cohanim yeshivas, hvor han tidligere tjente som fallskjermjeger og til slutt ledet deres eliterekognoseringsenhet, før han tok en pause fra militæret for til slutt å komme tilbake til rabbinatet.

Det var i 2012 at Karims permanente tilstedeværelse i den varme luften anses å ha begynt da det religiøse hebraiske nettstedet KIPA, med henvisning til visse bibelsteder, spurte ham om IDF-soldater har lov til å begå voldtekt i krigstid i strid med offentlig moral. Svaret hans gjorde mange rasende.

Selv om samleie med en kvinnelig hedning er en svært alvorlig sak i seg selv, er det i krigstid tillatt (under visse spesifiserte forhold), gitt soldatens vanskeligheter.

Og siden vår bekymring er kollektivets suksess i krigen, tillot Toraen [soldater] å tilfredsstille den onde trangen under de forholdene den etablerte for kollektivets suksess.

Lederen for Knessets komité for kvinners status og likestilling, Aida Touma-Sliman, kommenterte i en pressemelding Karims svar med disse ordene:

Karims beslutning om å tillate voldtekt av ikke-jødiske kvinner ligner en fatwa fra en morderisk organisasjon basert ikke langt fra Israels grenser. Jeg vil kontakte justisministeren og motsette meg utnevnelsen, og jeg oppfordrer kvinnelige og mannlige medlemmer av Knesset til å slutte seg til min anmodning.

Presidenten for Na’amat – Movement of Working Women & Volunteers, Galia Wolloch, legger til:

– Alle som mener at voldtekt er greit som moralsk booster for soldater, så lenge det utføres på ikke-jødiske kvinner, mangler evnen til å lede hæren til god moral og til åndelige steder.

Karims forsvar av voldtekt som krigføringsmetode er ikke den eneste kvinnerelaterte holdningen han har inntatt som har møtt sterk kritikk. I 2002 skrev han at IDF ikke under noen omstendigheter kan ansette kvinner:

I en situasjon som uavhengighetskrigen, hvor det var en ekte pikuah nefesh [spørsmål om liv eller død] for det jødiske folk, deltok kvinner også i forsvaret av nasjonen og landet, selv om situasjonen ikke var så beskjeden … Men i dag lever vi ikke med en reell trussel mot vår overlevelse.

Og på grunn av den ansvarlige skaden på jentas og nasjonens beskjedenhet, har storrabbinerne og sjefsrabbinatet bestemt at det er helt forbudt å verve jenter til IDF.

Karim er også eksplisitt fiendtlig innstilt til kvinnelig sang på militære arrangementer. Hvis en kvinne synger på et slikt arrangement, bør ingen menn være til stede, fordi «situasjonen blir så motbydelig for dem».

Ifølge Times of Israel reagerte IDF på mandag på anklagene mot Karim og sa at obersten «ønsker å gjøre det klart at hans ord bare ble ytret som svar på et teoretisk hermeneutisk spørsmål, og absolutt ikke på et praktisk halakisk spørsmål».