Hjem Nyheter Norge Krisesituasjon etter hakekorsfane ble oppdaget i Kristiansand sentrum

Krisesituasjon etter hakekorsfane ble oppdaget i Kristiansand sentrum

0

GLADSAK Politiet koblet inn PST og satte i gang en leteaksjon etter det ble oppdaget en hakekorsfane i Kristiansand sentrum onsdag morgen. Ekstra ille ettersom nasjonalsosialismen er uforenlig med julen, mener politiet.

Kristiansand
Hakekorsfanen hang midt i byens julegate. Foto: Tv2.no

En hakekorsfane ble natt til onsdag satt opp i Markens gate i Kristiansand sentrum, som nå er byens julegate. Hendelsen resulterte i en aldri så liten mediestorm og har enn så lenge vært omtalt av NTB, NRK, Fædrelandsvennen, TV 2 og VG.

Kristiansanderen Dan Borg var på vei til toget, da han oppdaget fanen. Borg ble sjokkert over å se fanen, og ekstra ille var det ettersom fanen var stor og det var jul.

– Jeg ble veldig sjokkert. Det er et svært flagg som er veldig synlig og det midt i juletiden. Skremmende oppførsel, forteller han til VG.

Politiet ble naturligvis umiddelbart varslet og dro til åstedet for å fjerne fanen. De skal også ha satt i gang en leteaksjon for å se om det var satt opp lignende faner andre steder i byen.

– Vi kan bekrefte at det hang et naziflagg i Markens gate. En patrulje kjører nå en runde i byen for å se at det ikke henger lignende symboler andre steder, sier operasjonsleder Lars Hyberg til TV 2.

Hyberg forteller de også har koblet inn Politiets sikkerhetstjeneste (PST) ettersom det ifølge ham inngår i PSTs arbeidsoppgave å kartlegge politiske dissidenter.

Hyberg forteller at politiet tar saken på høyeste alvor, og at en av grunnene er fordi nasjonalsosialismen er uforenlig med julen.

– Nazismen representerer et menneskesyn som ikke er forenlig med høytiden vi nå går inn i. Det er virkelig ikke greit, og det er også grunnen til at vi tar slike saker på alvor.

Kilde:
Hang opp nazi-flagg i julegata i Kristiansand
Sikkerhetstjenesten varslet om naziflagg i Markens

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg