Hjem Nyheter Halvparten av unge tunisiere vil til Europa

Halvparten av unge tunisiere vil til Europa

MASSEINNVANDRINGEN En ny studie viser at nesten halvparten av unge tunisiere vil til Europa.

masseinnvandring

En studie utført av det tunisiske forumet for økonomiske og sosiale rettigheter avslører at nesten halvparten av unge mennesker i landet ønsker seg til Europa.

Studien ble utført basert på et utvalg av 1 168 unge tunisiere, og viser at 45,2 prosent i alderen mellom 18 og 34 år sier at de ønsker å emigrere til Europa. I samme undersøkelse svarer 25 prosent av de tenkte på utvandring dagen etter revolusjonen og 30 prosent var allerede tenker på å forlate landet før revolusjonen.

Tunisia er Afrikas nordligste land og grenser til Algerie i vest og til Libya i syd-øst. Det arabiske landet, som offisielt heter Den tunisiske republikk, oppnådde selvstendighet fra Frankrike i 1956 og har en befolkning på omtrent 11 millioner mennesker. Zine El Abidine Ben Ali styrte landet frem til 2011, men ble tvunget til å flykte etter Den tunisiske revolusjonen i januar samme år, det ble deretter avholdt demokratiske valg.

Avsettelsen av Ben Ali fikk støtte fra den vestlige verden som inkluderte USA og EU, samt av Al-Qaeda i Nord-Afrika som støttet de tunisiske opprørerne og tilbød militær hjelp og opplæring av demonstranter.

Kilde:
Almost half of young Tunisians want to emigrate to Europe