Hjem Nyheter Hamas’ hjemmelagde raketter overbelastet Israels luftvern

Hamas’ hjemmelagde raketter overbelastet Israels luftvern

0

MIDTØSTEN Hamas avslører hvordan de klarte å overbelaste Israels luftvern.

Den siste tidens konfrontasjon mellom palestinske Hamas og Israel viste at en uvanlig lav andel av Hamas’ primitive raketter ble skutt ned av det israelske luftvernsystemet Iron Dome.

Abu Obeida, talsmann for Hamas’ væpnede gren Qassambrigaden, sier at de ved å avfyre et stort antall prosjektiler samtidig klarte å overbelaste Iron Dome. Av rundt 700 raketter ble kun 240 skutt ned av det israelske luftvernsystemet, hvilket blant annet resulterte i fire døde israelere og ytterligere i det minste 80 skadede. Iron Dome kan analysere hvor prosjektiler lander, hvilket gjør at de ikke må skyte ned alle raketter som i mange tilfeller lander i eksempelvis en ørken.

I den siste større krigen mellom militsen Hamas og den høyteknologiske hæren som Israel har til disposisjon døde fem israelere mens 67 ble skadet. Den konfrontasjonen fant sted – til forskjell fra den forrige ukens – under en periode på syv uker.

Israel selv hevder at en av grunnene til Iron Domes uvanlig lave nedskytingsprosent var at mange raketter ble skutt fra såpass nært hold at systemet ikke rakk å reagere.

Israel og Hamas inngikk en skjør våpenhvile på mandag.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg