Hjem Nyheter Hamas inviterer Musk til Gaza

Hamas inviterer Musk til Gaza

GAZA Etter at Elon Musk under sitt besøk i Israel ga utrykk for å være positiv til okkupasjonsmaktens krigføring har Hamas nå invitert Musk til Gaza for å få et annet perspektiv.

Osama Hamdan til høyre. Foto: Sebastian Baryli from Wien, ÖsterreichCC BY 2.0, via Wikimedia Commons.

Det har stormet rundt teknologimilliardæren Elon Musk den siste tiden ettersom han, ifølge den jødiske makt-organisasjonen ADL, ikke bare tillot «antisemittisme» (kritikk av jøder) på den sosiale plattformen X, men også uttrykte sympati for dette. De få dagene med ytringsfrihet som rådet på X førte til at flere toppannonsører trakk seg fra kontraktene sine, og etter å ha blitt innkalt på teppet av ADL-sjef Jonathan Greenblatt helomvendte Musk og skrev at begrep som «avkolonisering fra elven til havet» ikke ville være tillatt, da det antyder at palestinerne skal ta tilbake sitt land og hive ut de israelske okkupantene. Greenblatt har også tatt på seg «æren» for Musks utspill om å forby uttrykk om å «avkolonisere» Palestina.

På mandag besøkte Musk Israel for å blidgjøre den jødiske lobbyen og de israelske okkupantene. Under besøket uttrykte han seg positivt til Israels krigføring og sa at Israel ikke har noe annet valg enn å eliminere Hamas, og samtidig erklærte han at han forpliktet seg til å gjøre det som var nødvendig for å stoppe spredningen av «hat». Om dette også gjelder jødisk hat, ble imidlertid ikke nevnt.

På tirsdag inviterte Osama Hamdan, seniorrepresentant for Hamas i Libanon, Elon Musk til Gazastripen for å være vitne til omfanget av massakrene og ødeleggelsene forårsaket av Israels bombardement.

Vi inviterer ham til å besøke Gaza for å se omfanget av massakrene og ødeleggelsene som er begått mot befolkningen i Gaza, i samsvar med standardene for objektivitet og troverdighet, sa Hamdan på en pressekonferanse i Beirut og fortsatte:

I løpet av 50 dager har Israel sluppet mer enn 40 000 tonn eksplosiver på hjemmene til forsvarsløse Gazanere.

Musk har svart at det «virker litt farlig der akkurat nå» og skriver på X at han «tror at et langsiktig velstående Gaza er bra for alle sider».

Under besøket i Israel inngikk Musk også en avtale om at Starlink satellittenheter bare skal opereres i Israel med godkjenning fra det israelske kommunikasjonsdepartementet, hvilket er en helomvending fra hans tidligere grubling om å tilby Starlink for å forbedre kommunikasjonen i Gaza midt under en rekke telekommunikasjonsavbrudd, rapporterer Aljazeera.

Hamdan ba også USA om å «gjennomgå sitt forhold til Israel og slutte å forsyne dem med våpen», og at det internasjonale samfunnet raskt sender spesialiserte sivilforsvarsteam for å hjelpe til med å hente tusenvis av lik fra ruinene.