Hjem Nyheter Hamas: «Vi har israelerne akkurat der vi vil ha dem»

Hamas: «Vi har israelerne akkurat der vi vil ha dem»

PALESTINA Til tross for Vestlige rapporter om israelske fremganger i Gaza, mener Hamas at de har overtaket i konflikten med den sionistiske hæren. Dette kommer frem i lekket kommunikasjon mellom Hamas-ledelsen.

Hamas’ øverstkommanderende i Gaza, Yahya Sinwar, håndhilser på en av sine soldater. Foto. Fars Media Corporation, CC BY 4.0

Siden israelerne begynte å terrorbombe og invadere Gaza i oktober i fjor, har resultatet tilsynelatende vært titusenvis av døde sivile og bombarderte flyktningleirer, sykehus og hjem. Til tross for dette hevder Israel jevnlig fremgang i sin kampanje for å «utrydde» den palestinske motstandsbevegelsen Hamas.

Men nå viser det seg at Yahya Sinwar, som er Hamas’ leder i Gaza, mener det er Hamas som har overtaket. Dette ifølge en rekke hemmelig kommunikasjon mellom Sinwar og Hamas’ politiske ledelse som Wall Street Journal (WSJ) har fått tak i.

«Vi har israelerne akkurat der vi vil ha dem», skriver Sinwar i en av meldingene. Ifølge WSJ fremgår det av kommunikasjonen at Sinwar ønsker at konflikten skal fortsette, og at det store antallet sivile tap skader Israel i utgangspunktet.

I februar da sionistene begynte beleiringen av byen Rafah, hvor hundretusener av flyktninger hadde ankommet etter israelsk oppfordring, sendte Sinwar meldinger til Hamas-ledelsen om ikke å frykte angrepet på byen. Han oppfordret lederne til ikke å gjøre noen innrømmelser overfor israelerne, men i stedet stå fast ved en permanent løsning på konflikten.

«Israels reise inn i Rafah vil ikke være en seng av roser», skal Sinwar ha skrevet.

Den israelske militærstyrken IDF har kommentert informasjonen i et innlegg på X, der de hevder at «Sinwar profitterer på drapene til Gazas sivile og kaller dem ‘nødvendige ofre’ for å skape internasjonalt press mot Israels innsats for å eliminere hans terrororganisasjon». IDF siterer også et gammelt intervju med Sinwar der han sier at Hamas «skaper overskrifter med blod».

Yahya Sinwar har gjort seg bemerket som en effektiv leder som viser liten nåde mot fiender og forrædere. Han begynte sin karriere i Hamas ved å bygge opp et kontraspionasje-nettverk for å kunne få tilgang til opplysninger om israelske samarbeidspartnere blant palestinerne. I forbindelse med fengslingen i israelsk varetekt har Sinwar i avhør uttalt at han personlig alltid nektet å henrette forrædere med skytevåpen fra Hamas, og at han i stedet foretrakk å drepe dem med bare nevene.