Hjem Nyheter Hangarskipet USS «Dwight D. Eisenhower» har entret Middelhavet

Hangarskipet USS «Dwight D. Eisenhower» har entret Middelhavet

PALESTINAKONFLIKTEN Den amerikanske marinen nærmer seg utplasseringen av sin andre flåtegruppe for å støtte opp under Israels utslettelseskrig mot Gazastripen.

USS «Dwight D. Eisenhower». Foto: U.S. Nazy via flickr.com (CC BY 2.0)

Hangarskipet USS «Dwight D. Eisenhower» passerte Gibraltarstredet i dag morgens, og har dermed entret Middelhavet. Med USS Gerald R. Ford allerede på plass nær Israel betyr dette at to flåtegrupper sentrert rundt amerikanske hangarskip snart vil være på plass for å støtte Israel.

Amerikanske flåtegrupper sentrert rundt hangarskip betegnes som «Carrier Strike Group» (CVSG), og består av ett hangarskip, en eller to kryssere, en til to jagere, en til tre fregatter og en atomdrevet ubåt.

Det forventes imidlertid at flåtegruppen til USS Dwight D. Eisenhower ikke vil stanse i det østlige Middelhavet, men isteden fortsette gjennom Suezkanalen, med Persiabukten som sitt endelige mål, en plassering som gir langt mer mening med tanke på et angrep på Iran, snarere enn Hizbollah.

I tillegg til avskrekkingsforsøket som utplasseringen av flåtegruppene er ment å utgjøre, primært rettet mot Hizbollah og Iran, har amerikansk logistikk i tillegg jobbet på spreng for å etterfylle israelske ammunisjonslagre etter begynnelsen på konflikten den 8. oktober.

Så langt i konflikten har Israel avfyrt mer enn 12 000 tonn med eksplosiver mot Gaza, ifølge Al Jazeera, en avfyringsrate som kun er mulig takket være amerikansk etterfylling av israelske ammunisjonslagre.