Hjem Nyheter – Hans kobling til den nynazistiske bevegelsen gjør han til en potensiell...

– Hans kobling til den nynazistiske bevegelsen gjør han til en potensiell trussel mot samfunnet

FRANKRIKE: Varg Vikernes og hans kone, Marie Cachet, ble idag arrestert – mistenkt for planlegging av en massakre. Ifølge en uttalelse fra Frankrikes innenriksminister, Manuel Valls, vet politiet lite om hva som skulle være Vikernes’ angivelige terrorplaner.

afp000559446-2wHEl7lhTq-460x258

Musikeren og den politiske dissidenten Varg Vikernes ble sammen med sin kone, Marie Cachet, idag morges pågrepet på sitt småbruk i Salon-la Tour i Corrèze i Frankrike, mistenkt for å ha planlagt en massakre.

Det var den franske sikkerhetstjenesten, Direction Centrale du Renseignement Intérieur, som blant annet bedriver terrorbekjempelse, som i dag utførte aksjonen. Bakgrunnen for arrestasjonen, er ifølge franske medier, blant annet innlegg på Vikernes’ hjemmeside, Thulean Perspective, hvor han den siste tiden har lagt ut flere innlegg som kritiserer masseinnvandringen til Europa, sionisme og tatt til ordet for at Europa må reddes.

Capture10-460x263
Skjermdump fra Thuleanperspective.com

Vikernes har også skrevet et innlegg hvor han oppfordrer det franske folket til å stemme på det nasjonalistiske partiet Front National. Til tross for at Vikernes ved flere anledninger har kritisert Anders Behring Breivik, hevder en del medier at han skal være en Breivik-sympatisør.

Det franske nyhetsbyrået AFP har i dag rapportert om at Vikernes skal ha vært overvåket av politiet i flere år, men at det ikke var før Vikernes’ kone, som er medlem av en lokal skyteklubb, nylig skal ha gått til lovlig innkjøp av fire rifler, at politiet valgte å starte en formell etterforskning.

Ifølge den franske innenriksministeren, Manuel Valls, vil etterforskningen først og fremst kartlegge hvordan og hvorfor våpnene er fremskaffet.

Valls har også uttalt til franske medier at politiet vet lite om Vikernes’ angivelige terrorplaner, men anser at hans kobling til «den nynazistiske bevegelsen» gjør han til en potensiell trussel mot samfunnet.

Fransk politi har i dag gjennomsøkt gården og eiendommen til paret etter ulovlige våpen og/eller sprengstoff, men har så langt kun funnet kamuflasjefargede biler.

Ifølge franske antiterror-lover har politiet rett til å holde de fengslet i opptil 96 timer.

Varg Vikernes, er mest kjent for sin rolle som musiker i bandet Burzum, ble i 1994 dømt til 21 års fengsel for drapet på Mayhem-gitaristen og kommunisten Øystein Aarseth, samt tre kirkebranner. Etter løslatelsen i 2009 skal Vikernes ha bodd en kort periode på et småbruk i Telemark sammen med sin kone og deres tre barn. Familien skal deretter ha flyttet til et småbruk i Frankrike.

Kilder:
Un néo-nazi norvégien interpellé en Corrèze
Varg Vikernes er pågrepet i Frankrike.
Franske medier: Varg Vikernes siktet for planlegging av massakre