Hjem Nyheter Harald Blåtanns grav antas å være funnet i Polen

Harald Blåtanns grav antas å være funnet i Polen

0

HISTORIE Arkeologer i Polen har ved hjelp av satellittteknologi funnet en mystisk gravhaug som antas å tilhøre vikingkongen Harald Blåtann.

Harald Blåtann. Foto: CC public domain.

Arkeologer og forskere har nylig funnet en mystisk gravhaug i Nord-Polen. Ved hjelp av satellittbilder og sensorer ble det oppdaget uregelmessigheter i bakken ved siden av landsbyen Wiejkowo nær Østersjøen.

Forskere tror nå at graven kan tilhøre den mytiske vikingkongen Harald Blåtann Gormsson, som var konge av Danmark og Norge på midten av 900-tallet.

Kongen er blant annet kjent for å ha bygget flere festninger og slott rundt om i Danmark og Nord-Europa, samt for å ha kristnet Danmark. Den trådløse Bluetooth-teknologien har sitt navn fra han.

Rundt år 986 ledet Blåtanns sønn, Svein Tjugeskjegg, som også var hedning, en vellykket revolusjon mot sin fars styre. Det antas at Blåtann ble myrdet samme år ved vikingfestningen Jomsborg, nær det nå oppdagede gravstedet.

Funn

Etter å ha gravd ut gravstedet fant arkeologer et skjelett sammen med hundrevis av sølvmynter, halskjede, brosjer, ringer og en hammer.

Arkeologer har også tidligere funnet spor etter vikingene i Nord-Polen. I nærheten av gravhaugen ble Harald Blåtanns gullskive funnet og i 2018 ble det funnet et stort antall funn av smykker og mynter på den tyske øya Rügen.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg