Hjem Artikler Kommentar Harald Klungtveit og forestillingen om «Nynazister blant oss»

Harald Klungtveit og forestillingen om «Nynazister blant oss»

15

BOKSLAKT Som i sitt journalistiske arbeid, viser Klungtveit også i sitt forfatterskap å være en person helt uten filter og bakkekontakt. Lytt til Hold Fanen Høyt!

«Nynazister blant oss» er en bok skrevet av journalisten Harald Skoglund Klungtveit, og som til tross for at den går under sjangeren sakprosa, mer eller mindre ligner en dårlig science fiction der forfatteren mildt sagt noe overivrig forsøker å skape et narrativ som ikke helt samsvarer med virkeligheten, og hvorpå ord som terror blir misbrukt på det groveste.

Boken både åpner og slutter med draps- og terrorsiktede Philip Manshaus, og det til tross for at Manshaus var en ensom ulv uten tilknytning til Den nordiske motstandsbevegelsen, eller det nasjonale miljø forøvrig, men som Klungtveit likevel forsøker å bruke som sitt ess ved skapelsen av et falsk narrativ.

Les: Philip Manshaus

Med blodskutte øyne forsøker Klungtveit å trekke sine røde tråder, men dog uten de store krav til såkalte koblinger. En mer passende tittel på boken ville kanskje vært «guilty by association» ettersom forfatteren synes å mene at om en person eksempelvis en gang i sitt liv har krysset vei med en person som kjenner en person som har gjort seg skyldig i hva nå enn Klungtveit anser som terrorisme, ja, så må den personen være en potensiell terrorist, en person man bør akte seg for og helst gjøre fredløs om Klungtveit fikk bestemme.

Boken fokuserer på Den nordiske motstandsbevegelsen, men hopper gjerne frem og tilbake og omtaler utenforstående og deres eventuelle laster og forbrytelser i samme ordlag, og det uten å la leserne bli klar over at disse personer og deres handlinger ikke har noen tilknytning til Den nordiske motstandsbevegelsen.

Bombene i Göteborg

Eksempelvis trekker Klungtveit frem bombeattentat i Göteborg, år 2017, der han antyder at dette skulle ha noe med Den nordiske motstandsbevegelse å gjøre. Personene bak attentatene var dog ikke medlemmer av Motstandsbevegelsen ved tidspunktet de utførte handlingene. Det svenske politiet konkluderte også senere i sin rapport at Motstandsbevegelsen hverken stod bak eller visste om planene. Rettssaken mot personene ble heller ikke rubrisert som terror.

– Vi har ikke vurdert at det er et spørsmål om terror. Vi kan for eksempel ikke se at gjerningene alvorlig har destabilisert politiske, konstitusjonelle, økonomiske eller sosiale strukturer, sa aktor Mats Ljungqvist til GP dengang, og fortsatte:

– Vi kan også se at to av disse personene har gitt uttrykk for misnøye mot Den nordiske motstandsbevegelsen og dens ledelse for at de ikke vil ta til den vold som er «nødvendig for en revolusjon».

Les: Bomberna i Göteborg: Inget terrorbrott enligt åklagaren

Hva Motstandsbevegelsen og dens medlemmer selv har uttalt om sådanne metoder, samt det faktum at det også finnes en intern håndbok hvor slike metoder omtales i kritisk ordlag, at det vil være et ekskluderingsgrunnlag om det viste seg at noen skulle anvende slike metoder, det ignoreres helt av Klungtveit.

Selverklært ekspert, men ingen ekspert

Den selverklærte ekspert på det nasjonale miljø viser seg flere ganger å være alt annet enn ekspert når han omtaler Den nordiske motstandsbevegelsen, noe som også understrekes ytterligere når Klungtveit ikke engang klarer å få medlemmers roller innad i bevegelsen riktig i sin bok, eller få frem det at medlemmer han omtaler som skyldige for et eller annet, faktisk er frikjent. Eller der hvor enkelte faktisk har blitt dømt, har handlet om selvforsvar mot angripende venstreekstremister, eller bare det at vedkommende har ytret seg i dagens demokratur. Sannheten er at Klungtveit ikke er noen ekspert, men kun en person som har betraktet bevegelsen fra utsiden, luskende i en eller annen busk og attpåtil festet all sin lit til annet løgnmedia og ikke minst venstreekstreme organisasjoner som Expo, som forøvrig er hans kilder i boken. Med andre ord; det er ikke rart Klungtveit ikke har bakkekontakt.

Når det kommer til dette med Klungtveits forestillinger, kan det jo nevnes at han ofte ler eller skremmes av disse selv, vel og merke uten å forstå at det er hans egne forestillinger han trigges av. Når eksempelvis Klungtveit på ramme alvor tror at vi anser oss selv som supermennesker som er helt feilfrie, så kan jo sikkert små detaljer som en ødelagt skjorteknapp, eller en bustete lugg, være nokså komisk. Vel, ihvertfall for Klungtveit tydeligvis.

Terningkast 2

Terningkast to får han av meg fordi han, foruten å ha stavet navnet mitt riktig, også virkelig har klart å få frem hvilken dårlig karakter han selv er. Foruten å beviselig være en løgner, rakker champagnesossen også ned på de som i hans øyne anses å ha billige jeans, de som har offwhite skjorter, de som anses som overvektige og som spiser sjokolade, de som leier av Rent a Wreck, og ikke minst de som måtte ha hatt en krokete fortid og tøff barndom, bare for å nevne noe.

Den norske podkasten Hold Fanen Høyt!, hvor jeg selv medvirker, har i to spesialavsnitt tatt for seg boken til Klungtveit, og kommentert ulike utdrag fra den. Men som jeg også har uttalt i podkasten vil vi dessverre ikke kunne ta for oss absolutt alt av feil og løgner i denne boken, ettersom det er en god del og ville krevd såpass mye av vår tid. Men med en grundig gjennomgang av de første kapitler, regner vi med at folk som lytter vil danne seg et inntrykk og kanskje forstå at boken ikke er helt i kontakt med virkeligheten.

Lytt til del 1:

Lytt til del 2:

Les også:
INFORMASJON: Harald Klungtveits skrøner vil bli tema i norsk podkast
Harald Klungtveit er overrasket over at nasjonalsosialister er mer skolert i nasjonalsosialismen enn han selv er

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
15 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Roar
Roar
1 år siden

Bra bokomtale og tilsvar i podkasten.

Ronny
Ronny
1 år siden

Her treffer Olsen spikeren midt på hodet. Den forvirrede venstreekstremisten Klungtveit får kansje noen salg til spesielt interesserte for bokbindet, men innholdet er katta i sekken.

Hanne
Hanne
Svar til  Ronny
1 år siden

Enig

Hanne
Hanne
1 år siden

Har lest boken og sitter igjen med samme mening som deg. Klungtveit er en ekstremist og ekstremister som han er villig til å gå langt, da i dette tilfelle løgn og fantasi, for å skrive en bok.
Måten han har omtalt flere i boken er langt over grensen.

Bokanmeldelsen din Tommy, den er flott fortalt.

Tommy Olsen er en fantastisk flott leder i Norge.
Vi er heldige som har han som inspirasjon, kamerat og leder.

Morten
Morten
1 år siden

Haha, artig bilde. Bra levert både i podkast og omtale.

Katrine
Katrine
1 år siden

Latterlig at han blir hedret slik han blir, når han er dårlig på å skrive, og mangler evne til å holde seg objektiv. Boken virker som om den ikke har vært innom et forlag for korrekturlesing. Klarer ikke engang å få det til å flyte vel, og er mer som enn oppramsing enn en faktisk fortelling. Finnes mange gode forfattere som skriver om lignende temaer, som faktisk fortjener de gode anmeldelsene som Klungtveit har fått.

Tom
Tom
1 år siden

Beste bokanmeldelsen jeg har sett når det kommer til dette makkverket.
Helt spot on Olsen!

Roy Vey
Roy Vey
1 år siden

Og mens Klungtveit forsøker å skape et falskt narrativ om «farlige hvite», så går nå dagene i den virkelige verden. Terrorangrep etter terrorangrep utføres av rasefremmede, og ikke engang mainstream media rapporterer om alt lenger. Bomber går av, biler settes i fyr, folk kidnappes, mishandles, ranes og voldtas, og det samtidig som politiet gir helt gale signaler til disse kriminelle rasefremmede når de tar på seg silkehanskene, underholder dem ved å hoppe rundt på kjepphester og dele ut boller. De kunne like godt gitt de et klapp på skulderen. Og mens Klungtveit forsøker å skape et falskt narrativ om «farlige… Les mer »

H.L
H.L
1 år siden

Driver klungtveit på med konspirasjonsteori?

Steinar
Steinar
1 år siden

Begynte på boken men den var så inn i helvete rotete og provoserende å lese at jeg kastet den fra meg. Anbefaler heller å kjøpe den nye unike oversettelsen av Mein Kampf som du finner på Greenpilled.com. Og selvfølgelig lytte på avsnittene av Hold Fanen Høyt.

Leve motstandsbevegelsen!

David T
David T
1 år siden

Bra at det belyses, bra jobbet.

Kristoffer
Kristoffer
1 år siden

Sinnsyk bra slag tilbake på søppeljournalisten Klungtveit.

Anders (Nordland)
Anders (Nordland)
1 år siden

Ekstremt bra!!!

Stolt hvit uten skam
Stolt hvit uten skam
1 år siden

Klungtveit er en narr.

Nattevakten
Nattevakten
6 dager siden

Klungtveit er styrt av en politisk agenda og skyr ikke løgner som middel for å diskreditere annerledestenkende. Typisk venstreorienterte.