Hjem Nyheter Harvard-student rappet sin avhandling – fikk æresbevisninger

Harvard-student rappet sin avhandling – fikk æresbevisninger

FORFALL Mens andre Harvard-studenter skrev sine avhandlinger på papir, var den afroamerikanske studenten Obasi Shaw opptatt med å rappe sin.

Rapperen Snoop Dogg representerer amerikansk «høykultur» under en prisutdeling i USA.

Obasi Shaw er den første studenten i Harvards historie som har avlevert sin avhandling i form av et rap-album, melder det amerikanske universitetet. Albumet, kalt «Liminal Minds», ble levert inn som avhandling i hovedfaget Engelsk og fikk karakteren A minus, som gjør at Shaw uteksamineres med æresbevisninger neste uke. Studenten skal selv være overrasket over hendelsen:

– Jeg trodde aldri at dette ville bli akseptert av Harvard. Jeg trodde ikke universitet ville respektere rap som en kunstform, sa Shaw til avisen AP.

Shaw beskriver albumet som en mørk og humoristisk kommentar på hva det betyr å være svart i Amerika.

Harvard University er et privat universitet i Cambridge i Massachusetts. Universitetet ble grunnlagt 8. september 1636 og er den eldste institusjonen for høyere utdannelse i USA. I flere internasjonale kåringer er det havnet helt på topp, og har dermed blitt ansett som verdens ledende universitet. Harvard inntar delt annenplass med Universitetet i Oxford på Times’ liste over verdens beste universiteter.

Kilde:
Black Harvard Student Submits Rap Album as Senior English Thesis