Hjem Nasjonal kamp Aktivisme Hedring av Gösta Hallberg-Cuula i Stockholm

Hedring av Gösta Hallberg-Cuula i Stockholm

MOTSTANDSBEVEGELSEN Fredag den 14. april samlet samlet svenske Rede 1 seg ved Norra begravningsplatsen i Stockholm for å hedre folkehelten Gösta Hallberg-Cuula.

Den 14. april er dødsdagen til Gösta Hallberg-Cuula som stupte i Finland under den finske vinterkrigen. Cuula var en overbevist nasjonalsosialist og på 30-tallet propagandasjef for det svenske Nasjonalsosialistiske arbeiderpartiet (NSAP). Når andre verdenskrig brøt ut og Sovjet truet Norden, dro han østover for å sikre de nordiske landenes fremtid.

Hallberg-Cuulas dødsdag har i mange år blitt markert av Den nordiske motstandsbevegelsen, og dette året var intet unntak. På fredag den 14. april samlet aktivister og medlemmer fra svenske Rede 1 seg ved Norra begravningsplatsen i Stockholm for den årlige hedringen. Fra inngangen til kirkegården gikk man samlet til Gösta Hallberg-Cuulas grav.

På plass holdt sjef over Rede 1, Anders Rydberg, en tale til minne om Hallberg-Cuula. En krans ble lagt ned ved graven, sammen med en fane. Deretter ble det holdt et minutts stillhet for å reflektere Hallberg-Cuula og de mange andre som har ofret sine liv for det nordiske folket.

Anders Rydbergs tale:

Kamerater,

Vi står her i dag, den 14. april, for å minnes Gösta Hallberg-Cuula, en svensk helt som døde for Nordens frihet i kamp mot kommunismen.

Gösta Hallberg-Cuula ble født den 4. november 1912. To år etter Hallberg-Cuulas fødselsdag ble Europa kastet inn i første verdenskrig – en katastrofal krig som blant annet ledet til at kommunistene tok makten i Russland og begynte å forslave de østeuropeiske folkene.

Gösta Hallberg-Cuula ble tidlig nasjonalsosialist og var på 30-tallet propagandasjef for det Nasjonalsosialistiske arbeiderpartiet (NSAP), som var Sveriges største nasjonalsosialistiske parti.

1939 så forsøkte kommunistene i Sovjet og erobre Finland. Hadde de lyktes så hadde Sverige og øvrige deler av Norden stått for tur. Hallberg-Cuula og mange andre på den tiden, forsto dette og var beredt til å gjøre alt, inklusivt ofre sine egne liv, for å forhindre at den kommunistiske verdenspesten skulle spre seg ytterligere.

Det var derfor at Hallberg-Cuula meldte seg som frivillig soldat og reiste til Finland for å kjempe for Finlands, men også hele Nordens, frihet fra kommunismen i hva som senere ble kjent som den finske vinterkrigen. Også i 1941, når den finske fortsettelseskrigen startet, reiste Hallberg-Cuula og mange andre til Finland for å forsvare Norden.

Hallberg-Cuula døde i tjeneste for Finland den 14. april 1942, for 75 år siden. Send han en tanke slik at hans minne lever videre.

Dessverre så vant Sovjet krigen mot Finland, og Sovjet lyktes også sammen med USA og de andre allierte landene å beseire Tyskland, som var den siste større og sunne motpolen til de kommunistiske og kapitalistiske statene.

Siden andre verdenskrigs slutt har Norden kulturelt og intellektuelt blitt erobret av jødisk-amerikansk søppelkultur og marxistisk tankegods, og de nordiske grensene har blitt åpnet opp for unaturlig masseinnvandring av rasefremmede, som truer det nordiske folkets overlevelse.

I tusenvis av år har Norden formet vårt folk til det vi er i dag. Dagens ansvarsløse politisk system holder nå på å rive ned, på bare noen tiår, å rive ned det som naturen har bygget opp.

Den nordiske motstandsbevegelsen bekjemper denne utviklingen. I stedet for å flytte millioner av mennesker på kryss og tvers over hele jordkloden vil vi ta tak i de overgripende problemene som gjør at visse mennesker i dag tvinges flytte fra sine hjemland.

Vi oppfordrer derfor mennesker å gjøre som Gösta Hallberg-Cuula: Å kjempe og streve etter å løse problemene i stedet for å flykte fra problemene. Forhåpentligvis kan vi, en gang for alle, beseire arvtakerne til de krefter som Hallberg-Cuula og datidens nasjonalsosialister, bekjempet!

Etter seremonien ble det holdt en offentlig flyvebladsutdeling i sentrale Stockholm, som ble avsluttet med sosial samling.

Se flere bilder nedenfor: