Hjem Nyheter Europa Hellas: «Flyktninger» brant ned leiren sin i protest

Hellas: «Flyktninger» brant ned leiren sin i protest

MASSEINNVANDRING Opptøyer brøt ut ved en gresk flyktningleir i forrige uke, da inntrengerne fikk beskjed om at de skulle sendes tilbake til Tyrkia.

En stor flyktningleir som ligger på den greske øya Lésvos har blitt satt i brann av misfornøyde innvandrere. Opptøyene skal ha startet da de såkalte flyktningene fikk beskjed at de ville bli deportert til Tyrkia. Ifølge en talsmann for Lésvos borgmesterkontor skal innvandrerne blant annet ha blokkert veien og hindret brannvesenet fra å slukke flammene.

Rundt 14 000 «flyktninger» antas å oppholde seg i leirene på Lésvos og Chios der de venter på behandling av sin asylsøknad, og enten vil få opphold i Hellas eller bli sendt tilbake til Tyrkia.

En av innvandrerne forteller til den britiske avisen The Sun:

– Det er som en krigssone der inne. Det hele startet da noen ble fortalt at de ville bli sendt tilbake til Tyrkia hvor de kom fra, da begynte de å brenne søppel og kaste steiner på politiet.

Se film av hendelsen nedenfor:

Kilde:
CAMP RIOT Migrants set fire to camps on Greek holiday island of Lesbos then ‘blocked emergency services from reaching blaze’