Hjem Nyheter Hellas kjemper mot invasjonen – illegale migranter dømmes til fengsel

Hellas kjemper mot invasjonen – illegale migranter dømmes til fengsel

HELLAS Hellas er fast bestemt på å stoppe inntrengerne som forsøker å ta seg inn i landet etter at Tyrkia på lørdag åpnet grensen. Først ble det innført asylstopp i en måned og nå har de innført hurtigrettssaker og strenge fengselsstraffer for migrantene som ulovlig krysser grensen.

Skjermbilde: Twitter.

Hellas har innført enda et tiltak for å stoppe invasjonen av såkalte flyktninger som forsøker å ta seg inn i Europa etter at Tyrkia på lørdag åpnet grensene på vidt gap.

Det er titusentalls «syriske flyktninger» med et stort innslag av blant annet afghanere, arabere og nordafrikanere, som samlet seg på den tyrkiske siden og som er fast bestemt på å ta seg videre til velferdsstatene i nord.

Det nye tiltaket fra Hellas er fengselsstraff for migranter som ulovlig har tatt seg inn i landet. De som ulovlig har krysset den greske grensen dømmes nå i hurtigrettssaker til opp opp fire års fengsel, uten rett til permisjon.

Tidligere ble ikke migranter som hadde tatt seg til Hellas dømt, til tross for at det var hjemmel for det i loven. Endringer i politikken trådte i kraft på lørdag og på bare ett døgn ble 45 personer dømt.

Hellas er fast bestemt på å hindre en liknende situasjon som den som oppsto i 2015 da Europa bokstavelig talt ble invadert av migranthorder fra den tredje verden. Både tåregass og vannkanoner har blitt brukt i grenseområdet mellom Hellas og Tyrkia.

Hellas har også stoppet retten til å søke asyl i Hellas i en måned.

Les også:
FILM: Erdogan åpner porten til Europa for millioner av migranter
Migranter strømmer til jødisk-styrte asylmottak i Hellas
Red Ice: Spesialrapport om den nye fremmedinvasjonen
Hvitt Folkemord